La competència en alimentació. un marc de referència per a l'educació obligatòria

Main Article Content

Enrique España
Aurelio Cabello Garrido
Ángel Blanco López
En aquest article es presenta un marc teòric de referència per a desenvolupar la competència en alimentació en l'educació obligatòria. Els plantejaments seguits per a la seva elaboració impliquen sortir inicialment del context escolar i situar-se en la vida diària per a conèixer quina és la situació actual en la nostra societat. D'aquesta manera es pot ressaltar quins aspectes són els més necessaris i en quins es detecten majors mancances, per incidir especialment en ells. A partir de la definició i delimitació del context es caracteritza la competència en alimentació que un ciutadà hauria posseir. Com a resultat es descriu el marc de referència per al seu desenvolupament en l'educació obligatòria, organitzat al voltant de set dimensions: els aliments, el funcionament del cos pel que fa a la nutrició, cuinar, conrear i elaborar els aliments, comprar aliments, menjar en companyia, la activitat física i el descans.
Paraules clau
ensenyament en context, competència en alimentació, educació obligatòria

Article Details

Com citar
España, Enrique et al. “La competència en alimentació. un marc de referència per a l’educació obligatòria”. Enseñanza de las Ciencias: revista de investigación y experiencias didácticas, vol.VOL 32, no. 3, pp. 611-29, https://raco.cat/index.php/Ensenanza/article/view/287568.
Biografies de l'autor/a

Enrique España, Universidad de Málaga

Departamento de Didáctica de las Ciencias Experimentales

Aurelio Cabello Garrido, IES Sierra Bermeja (Málaga)

Departamento de Biología y Geología

Ángel Blanco López, Universidad de Málaga

Departamento de Didáctica de las Ciencias Experimentales

Articles més llegits del mateix autor/a