Declaració del node de materiologia i variantologia: invitació al diàleg

Main Article Content

Siegfried Zielinski
Daniel Irrgang

El propòsit d’aquest número especial és dialogar al voltant dels conceptes de materiologia i variantologia dels mitjans, les arts, la ciència i la tecnologia. Els editors convidats d'aquest node són Siegfried Zielinski i Daniel Irrgang.

Paraules clau:

Arqueologia dels mitjans

Article Details

Com citar
Zielinski, Siegfried; and Irrgang, Daniel. “Declaració del node de materiologia i variantologia: invitació al diàleg”. Artnodes, no. 34, pp. 1-3, doi:10.7238/artnodes.v0i34.431116.
Biografies de l'autor/a

Siegfried Zielinski, Acadèmia de les Arts de Berlín

Professor emèrit de teoria dels mitjans a la Universitat de les Arts de Berlín, professor de la càtedra Michel Foucault d’arqueologia i tecnocultura dels mitjans de comunicació a l’European Graduate School (EGS) i professor visitant a la Universitat Tongji de Xangai. Va ser rector fundador (1994-2000) de Acadèmia d’Art i Mitjans de Colònia, director de l’Arxiu Vilém Flusser (1998-2016) i rector de la Universitat d’Art i Disseny de Karlsruhe (2016–2018). Zielinski ha publicat àmpliament sobre l’arqueologia i la variantologia de les arts i els mitjans de comunicació. En col·laboració amb Peter Weibel, responsable de la ZKM Karlsruhe, també va treballar com a comissari d’exposicions com «Allah’s Automata» o «Ramon Llull». Juntament amb el músic i compositor FM Einheit, ha produït recentment peces sonores criticopoètiques per a MusicAeterna i emissores de ràdio alemanyes. Zielinski és elegit membre de l’Acadèmia de les Arts de Berlín i de l’Acadèmia de Ciències i Arts de Rin del Nord-Westfàlia.

Daniel Irrgang, Universitat de Copenhaguen

Investigador postdoctoral Marie Skłodowska-Curie en el Departament d’Arts i Estudis Culturals de la Universitat de Copenhaguen (IKK) i investigador associat a l’Institut Weizenbaum de Berlín. En el Centre Art as Forum de l’IKK, la seva recerca actual se centra en el concepte d’«exposició de pensament» (Thought Exhibition, Bruno Latour). Bruno Latour). Té un doctorat en estudis de mitjans sobre diagrames i teories de la ment expandida/corporitzada, i és autor i editor de nombrosos llibres sobre història i teoria dels mitjans, la cultura i les arts.

Referències

No references

Articles similars

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >> 

També podeu iniciar una cerca avançada per similitud per a aquest article.