Narratives transmèdia centrades en els personatges. Sherlock Holmes al segle XXI

Main Article Content

Nieves Rosendo

Els personatges no s'han estudiat amb la profunditat suficient en les teories de la transmedialitat, que tendeixen a centrar-se més en el concepte de construcció de mons que s'associa al transmedia storytelling (Jenkins, 2006). En aquest article es tracten les principals qüestions teòriques sobre el concepte central de la identitat dels personatges transmèdia i s'apliquen a l'estudi de la sèrie de televisió Sherlock (BBC One, 2010-). Finalment, es presenta una proposta per situar els personatges transmèdia al centre d'algunes narratives transmèdia, al mateix nivell que els mons transmèdia.

Paraules clau:

personatge transmèdia, transmedialitat, transmedial storytelling, personatge, transtextualitat, transficcionalitat, adaptació

Article Details

Com citar
Rosendo, Nieves. “Narratives transmèdia centrades en els personatges. Sherlock Holmes al segle XXI”. Artnodes, no. 18, doi:10.7238/a.v0i18.3046.
Biografia de l'autor/a

Nieves Rosendo, Becària FPU Departmaent d'Informació i Comunicació Universitat de Granada

Màster en Estudis Teatrals i Literaris per la Universitat de Granada. El seu treball final de màster «Hacia una narratología de los nuevos medios: las narrativas transmedia» va merèixer la màxima qualificació. A més, compta amb un màster en Literatura en l'Era Digital de la Universitat de Barcelona i una llicenciatura en Filologia Hispànica de la Universitat de Màlaga. Ha obtingut dues beques com a investigadora visitant en el Departament de Games Studies de la ITU de Copenhaguen i en el Departament d'Estudis Culturals de la KU de Leuven i ha participat en conferències internacionals amb treballs sobre literatura digital, narrativa, sèries de televisió i videojocs. Ha estat la coordinadora del I i II Seminaris internacionals del projecte Nar_Trans, i ocupa la Secretaria de la primera Conferència internacional de narratives transmèdia (2016).

Articles més llegits del mateix autor/a

Articles similars

<< < 1 2 3 4 > >> 

També podeu iniciar una cerca avançada per similitud per a aquest article.