Editorial

Main Article Content

Pau Alsina
Ana Rodríguez Granell

Amb aquest número 15 de la revista presentem una novetat important: a partir d'ara passem de publicar el nostre número anual a publicar-ne dos a l'any, un a l'estiu i un altre a l'hivern, en els quals anirem presentant igualment els diferents nodes monogràfics i a més podrem donar cabuda a aquells altres articles que van passar positivament el procés d'avaluació i que formaran l'apartat de miscel·lània. Aquest canvi respon a la necessitat de respondre a la creixent demanda tant de coordinació de monogràfics com de publicació d'articles que la revista va rebent any rere any, una situació que entenem que, en part, és resultat del treball acumulat durant aquests anys en què hem anat publicant monogràfics i articles que, en més o menys mesura, han contribuït a la comunitat de coneixement en la qual ens inscrivim i des de la qual participem activament.

Aquesta ha estat fins avui, al capdavall, la raó de ser que en el seu moment ens va dur a crear la revista, fa ja més d'una dècada, i a contribuir així a l'estudi, l’anàlisi i la reflexió de les interseccions entre art, ciència, tecnologia i societat. També és cert que avui, el que hem anat aprenent d'aquestes interseccions ha transcendit a l'àmbit de les arts i la cultura en general, i s’ha connectat amb altres pràctiques i reflexions igualment contributives per al nostre àmbit de coneixement, tal com hem pogut observar en els últims números de la revista, en els quals hem anat tractant qüestions de tipus epistemològic o metodològic que són transversals i que ens conviden a repensar el lloc des d’on aproximar-nos a la recerca pràctica o teòrica. 

Paraules clau:

materialitat, art, nous mitjans, espistemologia, estètica, metodologia

Article Details

Com citar
Alsina, Pau; and Rodríguez Granell, Ana. “Editorial”. Artnodes, no. 15, doi:10.7238/a.v0i15.2671.
Biografies de l'autor/a

Pau Alsina, Estudis d'Arts i Humanitats. Universitat Oberta de Catalunya

Doctor en Filosofia per la Universitat de Barcelona. Professor dels Estudis d'Arts i Humanitats de la Universitat Oberta de Catalunya, on coordina i imparteix assignatures d'art i pensament contemporani. Professor del màster de Comissariat d'art digital de l'Escola Superior de Disseny, centre adscrit a la URL. Director de la revista Artnodes, dedicada a les interseccions entre art, ciència i tecnologia. Cofundador i membre de l'equip coordinador de YASMIN, xarxa d'art, ciència i tecnologia (ACT) dels països mediterranis (<http://www2.media.uoa.gr/yasmin/>) impulsada per Unesco Digiarts, Leonardo/ISAST, Olats, Artnodes/UOC i Universitat d'Atenes. Ha col·laborat amb diverses institucions públiques i privades en la configuració de polítiques culturals vinculades a l'art i la cultura digital. També ha impulsat esdeveniments interdisciplinaris com la trobada Sinergia o el Congrés Internacional Art Matters. Ha escrit diferents llibres, capítols de llibre i articles sobre les interseccions entre art, ciència i tecnologia i pensament contemporani. Actualment investiga en l'elaboració d'una aproximació neomaterialista a l'art i la cultura contemporània.

Ana Rodríguez Granell, Estudis d'Arts i Humanitats. Universitat Oberta de Catalunya

Doctora en Història de l'Art per la Universitat de Barcelona. Actualment és professora dels Estudis d'Arts i Humanitats de la UOC, on coordina i imparteix docència en assignatures de grau i màster d’Humanitats, vinculades a la història del cinema, mitjans de comunicació i història de l’art. Des de 2008 participa a diversos grups d’investigació i projectes finançats relacionats amb les pràctiques artístiques, la cultura digital i el cinema. Les últimes investigacions i publicacions versen sobre la conceptualització de la modernitat, les seves vinculacions amb l’emergència de discursos crítics des de les pràctiques artístiques o sobre la capacitat d’agència política de determinats col·lectius vinculats a la producció audiovisual.

Articles més llegits del mateix autor/a

1 2 3 > >> 

Articles similars

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >> 

També podeu iniciar una cerca avançada per similitud per a aquest article.