ID+Lab – Anàlisi, modelització i disseny de la interdisciplinarietat
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
La col·laboració entre disciplines sovint és la clau per resoldre tasques complicades. Al mateix temps, la comunicació i la cooperació dins d'aquest tipus de col·laboració es caracteritzen per una sèrie de processos dinàmics i polifacètics. L'ID+Lab estudia les estructures de la cooperació interdisciplinària per tal de comprendre-les, visualitzar-les i comprovar-les millor. L'ID+Model desenvolupat per a aquesta finalitat ens permet copsar una visió totalment nova i detallada d'aquestes estructures.
L'ID+Model possibilita analitzar les col·laboracions complexes, modelitzar-les i dissenyar-les com una xarxa d'actors i connexions. Hi ha onze elements bàsics, o ID+Actors, que s'ha demostrat que són fonamentals en les col·laboracions interdisciplinàries: la gent, les organitzacions, els esdeveniments, les tasques, els mètodes, les eines, els diners, els temes, el temps, les fonts i els llocs. Els ID+Actors formen una xarxa a través d'uns vincles definits semànticament, els ID+Ties, i amb un estatus, un valor i una intensitat diferents. El fet de definir formalment la modelització en l'anomenada ID+Ontology possibilita que les dades de la recerca estiguin disponibles per al web semàntic i per al núvol Linked Open Data.
Basant-se en l'ID+Model, l'ID+Lab desenvolupa una plataforma de contextualització per a la recerca semàntica: l'ID+Stage. L'eina de modelització ID+Backstage utilitza un diàleg de preguntes estructurades per aplegar tots els actors i les connexions crítics d'una publicació, els tradueix en el seu entorn a un format lectura mecànica i els emmagatzema. Quan el resultat d'una recerca es connecta amb el context d'origen modelitzat, es forma la ID+Publication. En conseqüència, no només es revelen els resultats de la recerca sinó també els seus processos de desenvolupament. Les ID+Publications es publiquen a l'ID+Stage. L'ID+Ontology permet l'enregistrament semàntic i la consultabilitat de totes les dades com a base de la modelització.
Article Details
Drets d'autor
Els continguts publicats a Artnodes estan subjectes a una llicència de Reconeixement 4.0 Internacional de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/; els autors retenen el copyright. Podeu copiar-los, distribuir-los, comunicar-los públicament i fer-ne obres derivades sempre que reconegueu els crèdits de les obres (autoria, nom de la revista, institució editora) de la manera especificada pels autors o per la revista.
És responsabilitat dels autors obtenir els permisos necessaris de les imatges que estiguin subjectes a copyright.
Cessió de drets de propietat intel·lectual
L’autor cedeix en règim no exclusiu als editors de la revista els drets d’explotació (reproducció, distribució, comunicació pública i transformació) per a explotar i comercialitzar l’obra, sencera o en part, en tots els formats i modalitats d’explotació presents o futurs, en tots els idiomes, per tot el període de vida de l’obra i per tot el món.
Declaro que sóc l’autor original de l’obra. Els editors queden, per tant, exonerats de qualsevol obligació o responsabilitat per qualsevol acció legal que es pugui suscitar derivada de l’obra dipositada per la vulneració de drets de tercers, siguin de propietat intel·lectual o industrial, de secret comercial o qualsevol altre.
Michael Dürfeld, Humboldt-Universität zu Berlin
https://www.interdisciplinary-laboratory.hu-berlin.de/en/content/michael-duerfeld/
Anika Schultz, Humboldt-Universität zu Berlin
https://www.interdisciplinary-laboratory.hu-berlin.de/en/content/anika-schultz/
Christian Stein, Humboldt-Universität zu Berlin
https://www.interdisciplinary-laboratory.hu-berlin.de/en/content/christian-stein/
Benjamin Thomack, Humboldt-Universität zu Berlin
https://www.interdisciplinary-laboratory.hu-berlin.de/en/content/benjamin-thomack/
Nadia Zeissig, Humboldt-Universität zu Berlin
https://www.interdisciplinary-laboratory.hu-berlin.de/en/content/nadia-zeissig/
Articles similars
- Fiona Crisp, Material Sight: Un sensorium per a la física fonamental , Artnodes: Núm. 25: (Gener 2020). NODE 25. Diàlegs entre Art i Ciència Fonamental (coord.: M. Bello i A. Gracie)
- Jose-Antonio Soriano-Colchero, Instal·lacions pictòriques anamòrfiques aplicades a l’arquitectura: disseny virtual amb Sketchup per a projectes reals , Artnodes: Núm. 31: (Gener 2023). NODE 31. Possibles II (coord.: Pau Alsina i Andrés Burbano)
- Borja Muntadas Figueras, Alba Torrents, El futur està per crear: temporalitat i imaginació a l’Antropocè , Artnodes: Núm. 29: (Gener 2022). NODE 29. Ecologia de la imaginació (coord.: Marina Garcés)
- Miguel Ángel Roque, Explorant la intersecció de l’art, la tecnologia i les qüestions socials en l’obra de Paglen , Artnodes: Núm. 33: (Gener 2024). NODE 33. Artivisme mediàtic: sobre l'arqueologia i la història de la cultura digital per al canvi social (coord.: Carolina Fernández-Castrillo i Diego Mantoan)
- Irma Vilà Òdena, Pau Alsina, Introducció node "Art i investigació" , Artnodes: Núm. 20: (Desembre 2017). NODE 20. Art i Recerca (coord.: Pau Alsina, Ana Rodríguez, Irma Vilà Òdena)
- José Manuel Corona-Rodríguez, Cultura de la participació cívica: mobilització transmèdia i hacktivisme en comunitats de pràctica (casos de fans i makers) , Artnodes: Núm. 29: (Gener 2022). NODE 29. Ecologia de la imaginació (coord.: Marina Garcés)
- Paola Castaño, «El que per a algú és soroll, per a un altre és un signe» Art, neurociència i radioastronomia , Artnodes: Núm. 25: (Gener 2020). NODE 25. Diàlegs entre Art i Ciència Fonamental (coord.: M. Bello i A. Gracie)
- Andrea Soto, Vilém Flusser: imatges improbables , Artnodes: Núm. 31: (Gener 2023). NODE 31. Possibles II (coord.: Pau Alsina i Andrés Burbano)
- Eduard Aibar, Imaginació tecnològica i ideologia de la innovació , Artnodes: Núm. 29: (Gener 2022). NODE 29. Ecologia de la imaginació (coord.: Marina Garcés)
- Mª Ángeles Grande Rosales, María José Sánchez Montes, Possibilitats d'un teatre transmèdia , Artnodes: Núm. 18: (Novembre 2016). NODE 18. Narratives transmèdia (coord.: Pau Alsina)
<< < 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 > >>
També podeu iniciar una cerca avançada per similitud per a aquest article.