Resum
El joc presenta una dualitat: per una banda és un recurs educatiu amb el que es pot treballar qualsevol concepte, pero a l'hora és un contingut per si mateix. Un objecte d'estudi amb nombroses branques. Els jocs es poden classificar segons l'espai, la tipologia i el nombre dels jugadors o les dimensions socials, inltel·lectuals o culturals que es posen en marxa en el moment de jugar. Cada tipologia esdevé una nova proposta d'estudi.Referències
Díez Gutiérrez, Enrique J i altres (2005), La diferencia sexual en el análisis de los videojuegos. Guía didáctica y multimedia. C.I.D.E. (Ministerio de Educación y Ciencia) e Instituto de la Mujer (Ministerio de Trabajo y Asuntos Sociales). Madrid.
Garaigordobil, Maite (1992), Juego cooperativo y socialización en el aula. Seco olea Ediciones SL. Madrid.
Garon, D. i altres (1996), El sistema ESAR. Un método de análisis psicológico de los juguetes. AIJU. Alicante.
Gros, B. (coord.) (1988), Jugando con videojuegos: educación y entretenimiento. Editorial Desclée De Brouwer. Bilbao.
Gros, B. (coord.) (2004), Pantallas, juegos y educación. La alfabetización digital en la escuela. Editorial Desclée De Brouwer. Bilbao.
Kamil, Constance (1988), Juegos colectivos para la primera enseñanza. (Colección Aprendizaje). Ed. Visor. Madrid.
Lavega, Pere (2000), Juegos y deportes populares y tradicionales. Ed. Inde. Biblioteca temática del deporte. Barcelona.
Linaza, José Luis. (1992), Jugar i aprender. (Colección Documentos para la Reforma. Documento n. 7). Ed. Alhambra Longman. Madrid.
Martínez Criado, Gerardo (1998), El juego y el desarrollo infantil. Ed. Octaedro, Barcelona.
Martínez Criado, Gerardo (1998), El juego y el desarrollo infantil. Ed. Octaedro, Barcelona.
Drets
Drets d'autor
Educació social. Revista d'intervenció socioeducativa es publica en accés obert sota la llicència Creative commons reconeixement-nocomercial (by-nc): es permet l’ús del seu contingut sempre que se citi l’autor o l’autora i la publicació, amb la seva adreça electrònica exacta. Es permet la generació d’obres derivades sempre que no se’n faci un ús comercial. Tampoc no es pot utilitzar l’obra original amb finalitats comercials.
El copyright © de la revista pertany a la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés. Universitat Ramon Llull