Els científics a l'escola primària
Article Sidebar
Google Scholar citations
Main Article Content
Els nens, ja des de petits, estan acostumats a sentir parlar de savis i científics (reals o ficticis) i a veure les seves imatges a les pel·lícules i als còmics. A més a més, a mesura que s'endinsen en l'escolarització obligatòria, els textos de ciències els presenten algunes de les biografies de les figures científiques més rellevants. Per altra part, conèixer alguns dels personatges científics més importants, així com les aportacions tecnològiques valuoses, és un valor cultural que s'ha de seguir potenciant. Davant aquests fets cal reflexionar sobre algunes qüestions: ¿recorden, passat un cert temps, els noms dels científics estudiats? ¿associen el nom amb el personatge? ¿relacionen el nom amb la contribució més important del científic? ¿recorden algun fet característic del científic? Per altra part, atesa l'enorme imaginació i fantasia dels nens, ¿són capaços d'inventar noms de científics? ¿qualifiquen com a científics personatges que tenen poca relació amb la ciència i la tècnica?
Article Details
Most read articles by the same author(s)
- Agustí Salvat, Ideas científicas en la infancia y la adolescencia , Comunicació Educativa: revista d’ensenyament de les comarques meridionals de Catalunya: Núm. 5 (1992)
- Agustí Salvat, Mapas conceptuales. Una técnica para aprender , Comunicació Educativa: revista d’ensenyament de les comarques meridionals de Catalunya: Núm. 8 (1995)
- Agustí Salvat, Antoni Gavaldà, Saturnino Gimeno, M. Carmen Pérez, Isabel Viscarro, Luis Marqués, Albert Macaya, Àngels Ollé, Jaume Aymí, Luisa Girondo, Montserrat Ríos, El mestre competent. Què hauria de posseir i què hauria de transmetre de les diverses àrees curriculars? , Comunicació Educativa: revista d’ensenyament de les comarques meridionals de Catalunya: Núm. 15 (2002)
- Agustí Salvat, XIII Encuentros de Didáctica de las Ciencias Experimentales , Comunicació Educativa: revista d’ensenyament de les comarques meridionals de Catalunya: Núm. 5 (1992)
- Agustí Salvat, José Sánchez, Redescobrint la metodologia de la pressió hidrostàtica , Comunicació Educativa: revista d’ensenyament de les comarques meridionals de Catalunya: Núm. 3 (1991)
- Antoni Gavaldà, Josep Casanovas, Albert Macaya, M. Àngels Ollé, Agustí Salvat, La fotografia històrica com a mitjà per aprendre , Comunicació Educativa: revista d’ensenyament de les comarques meridionals de Catalunya: Núm. 20 (2007)
- Agustí Salvat, Experimentar amb els engranatges , Comunicació Educativa: revista d’ensenyament de les comarques meridionals de Catalunya: Núm. 13 (2000)
- Agustí Salvat, La ciència de la pseudociència astrològica , Comunicació Educativa: revista d’ensenyament de les comarques meridionals de Catalunya: Núm. 15 (2002)
- Agustí Salvat, Converses amb Mercè Izquierdo , Comunicació Educativa: revista d’ensenyament de les comarques meridionals de Catalunya: Núm. 19 (2006)
- Luisa Girondo, Agustí Salvat, Antoni Gavaldà, Antoni Santisteban, Albert Macaya, Les didàctiques de les disciplines curriculars en la formació d'ensenyants , Comunicació Educativa: revista d’ensenyament de les comarques meridionals de Catalunya: Núm. 14 (2001)