Perspectivismo amerindio y la formación humana. Notas a partir de Viveiros de Castro
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
El perspectivisme amerindi ha emergit com una de les elaboracions conceptuals més potents de les últimes dècades. Tot i procedir de l'antropologia social i l'etnologia, diversos camps del saber s'estan valent d'aquesta manera de veure el món per les seves pròpies construccions teòriques. No obstant això, en el camp de l'educació, almenys al Brasil i a l'Argentina, és una teoria que no es troba entre els referents a partir dels quals es produeix coneixement en aquest camp. I això crida l'atenció perquè el seu mentor és l’intel·lectual brasiler de més reconeixement en les humanitats contemporànies, Eduardo Batalha Viveiros de Castro (1951). Amb la intenció d'apropar el perspectivisme amerindi al camp de la formació humana s’ha elaborat el present estudi.
Article Details
Drets d'autor
Temps d’Educació conserva el dret de la primera publicació de l’article, concedint a l’autor els drets d’autoria. A més a més, tots els continguts publicats a Temps d’Educació estan subjectes a la llicència Reconocimiento-NoComercial 4.0 Internacional (CC BY-NC 4.0).
Articles més llegits del mateix autor/a
- Atílio Vicente, Santiago Pich, Denominació moderna, poder simbòlic i el sistema d’ensenyament: notes sobre l’obra La Reproducció – elements per a una teoría del sistema d’ensenyament de Pierre Bourdieu i Jean-Claude Passeron , Temps d'Educació: Núm. 59 (2020)
- Santiago Pich, Cos, vida, subjectivitat i veritat: parrhesía i bios en el cinisme. Implicacions per a l’educació i l’educació corporal , Temps d'Educació: Núm. 57 (2019)
- Santiago Pich, Pensament pedagògic i postestructuralisme: deconstrucció i diferència , Temps d'Educació: Núm. 63 (2022)