Filosofia de la biología. D’una definición formal de ‘vida’ cap a una teoría general de la ‘vida’: simbiogènesi i educació
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
En aquest treball es realitza una discussió sobre els dos principals tipus de definicions del concepte de «vida» biològica, les replicacionals i les metabòliques. Per això es mostren algunes de les febleses d’ambdues, del concepte mateix de «definició», i es conclou que tal vegada seria una millor estratègia el proporcionar algun esbós sobre una teoria general de la vida vinculada a una teoria de l’educació. Aquesta teoria es fonamentaria en la funció biològica de la relació, la funció que ha contribuït al desenvolupament evolutiu dels sistemes cognoscitius. Es proposa que la rela-ció està en la base dels processos evolutius de la simbiogènesi, procés d’indubtable importància pedagògica, atès que la relació entre l’educand i l’educador és de tipus dialògic simbiogenètic.
Article Details
Drets d'autor
Temps d’Educació conserva el dret de la primera publicació de l’article, concedint a l’autor els drets d’autoria. A més a més, tots els continguts publicats a Temps d’Educació estan subjectes a la llicència Reconocimiento-NoComercial 4.0 Internacional (CC BY-NC 4.0).
Articles més llegits del mateix autor/a
- Miquel Amorós Hernández, Pobresa i marginalitat, entre el XV i el XIX , Temps d'Educació: 2010: Núm.: 38
- Miquel Amorós Hernández, Alex Egea Andrés, Ferran Sánchez Margalef, Jordi Garcia Farrero, El Posthumanisme, un repte educatiu alhora que pedagògic , Temps d'Educació: Núm. 61 (2021)
- Miquel Amorós Hernández, Coneixement científic i pedagogia , Temps d'Educació: Núm. 64 (2023)