Resum
Sostenim que en el procés de professionalització de l’educació social cal posar en valor el treball de producció teòrica per part dels professionals. En aquest text proposem abordar la qüestió de l’escriptura per pensar la nostra professió, crear-la i contribuir a produir discurs al voltant dels interrogants contemporanis que emergeixen de la nostra pròpia praxi en el camp de l’educació social.Paraules clau
Referències
Arendt, Hannah (1996). Entre el pasado y el futuro. Ocho ejercicios de reflexión política. Edit. Península.
Dubet, Francoise (2006). El declive de la institución. Profesiones, sujetos e individuos en la modernidad. Editorial Gedisa.
Landriscini, N. (2010). La desinserción socio-laboral: una perspectiva psicoanalítica. En Fundación Cuina Justa.
Marani, Valeria; Sodo, Juan Manuel (2010). “Acompañamiento terapéutico y trabajo social en un centro de salud”. En: Revista Cátedra Paralela, núm. 7.
Moyano, Segundo (2012). Acción educativa y funciones de los educadores sociales. Laboratori d’Educació Social. Editorial UOC.
Núñez, V. (2007). Pedagogía Social: un lugar para la educación frente a la asignación social de los destinos. Universidad de Barcelona.
Núñez, V. (2002). La educación en tiempos de incertidumbre. Las apuestas de la pedagogía social. Editorial Gedisa.
Sanabria, Ángel (2009). Hannah Arendt: crisis de la autoridad y crisis en la educación. Investigación y Postgrado, Vol. 24, núm. 2.
Drets
Drets d'autor
Educació social. Revista d'intervenció socioeducativa es publica en accés obert sota la llicència Creative commons reconeixement-nocomercial (by-nc): es permet l’ús del seu contingut sempre que se citi l’autor o l’autora i la publicació, amb la seva adreça electrònica exacta. Es permet la generació d’obres derivades sempre que no se’n faci un ús comercial. Tampoc no es pot utilitzar l’obra original amb finalitats comercials.
El copyright © de la revista pertany a la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés. Universitat Ramon Llull