Abstract
La present investigació forma part d’un plantejament innovador per acostar temàtiques poc habituals entre l’alumnat, unint esforços amb els museus. A la Universitat de València, en la formació de mestres de Primària, disposem d’una Menció Específica en «Art i Humanitats». L’alumnat té una assignatura quadrimestral titulada «Propostes didàctiques en educació artística», en la qual utilitzem com a plantejament metodològic els Projectes de Treball. Un dels projectes de 2018 parteix de la temàtica «La mort». Es tracta d’un aspecte que no apareix específicament al currículum de la formació de docents, ja que és un tema tabú. Per dur endavant l’activitat del projecte utilitzem l’obra d’artistes dones actuals. En aquest cas atenem especialment a l’obra de l’artista francesa Sophie Calle. L’alumnat realitza una sèrie d’instal·lacions artístiques, tenint en compte la possibilitat d’incorporar objectes, pintures, fotografies i altres elements amb els quals construir les seves obres. Aquestes peces s’han exposat al Museu de Ciències Naturals de València. L’exposició porta per títol #ViureLaMort, un hashtag amb el qual incorporem la interacció amb els públics que visiten la mostra. L’article presenta un estudi de cas en el qual s’hi observen i analitzen cadascuna de les fases del projecte, avaluant els resultats finals a partir dels comentaris de l’alumnat i dels públics visitants.
Rights
Copyright
Todos los contenidos publicados en nuestra revista están sujetos a una licencia Atribución 4.0 Internacional (CC BY-SA 4.0) de Creative Commons. Usted es libre de compartir (copiar y redistribuir el material en cualquier medio o formato) y adaptar (remezclar, transformar y crear a partir del material para cualquier finalidad, incluso comercial), bajo los siguientes términos:
Reconocimiento: Debe reconocer adecuadamente la autoría, proporcionar un enlace a la licencia e indicar si se han realizado cambios. Puede hacerlo de cualquier manera razonable, pero no de una manera que sugiera que tiene el apoyo del licenciador o lo recibe por el uso que hace.
CompartirIgual: Si remezcla, transforma o crea a partir del material, deberá difundir sus contribuciones bajo la misma licencia que el original.
El texto completo de la licencia se puede consultar en: Licencia Creative Commons