La qüestió de la formació docent en els projectes 1 a 1: El cas de les "Escoles d'innovació". Programa "Connectar igualtat", República d’Argentina

Main Article Content

Silvina Carmen Casablancas
Aquest article narra l'experiència d'un projecte pilot de formació docent en servei en el marc del model denominat 1 a 1 durant l'any 2011, que vincula un ordinador per a cada estudiant d'escoles secundàries públiques a la República d'Argentina.

Es planteja que la formació i acompanyament dels docents en la implementació del model 1 a 1 ha de ser entesa com a formació en servei i de caràcter institucional, donada la importància de considerar l'escola com un cas en sí mateix, encara que obeeixi a polítiques públiques generals a totes les escoles secundàries. Van sorgir d'aquesta experiència alguns trets a considerar: la importància de l'equip directiu, la validació de les xarxes socials en quant a nous formats comunicatius, els estudiants com a propis agents del canvi en les pràctiques a les aules, i el rol de l'emoció en les innovacions d'aquest tipus, on canvien els perfils identitaris tradicionals de la comunitat educativa.
Paraules clau
formació permanent del professorat, tecnologies educatives, innovació educativa, model 1 a 1

Article Details

Com citar
Casablancas, Silvina Carmen. “La qüestió de la formació docent en els projectes 1 a 1: El cas de les "Escoles d’innovació". Programa ‘Connectar igualtat’, República d’Argentina”. Educar, vol.VOL 50, no. 1, pp. 103-20, https://raco.cat/index.php/Educar/article/view/287070.
Biografia de l'autor/a

Silvina Carmen Casablancas, FLACSO-Argentina Universidad Nacional de Moreno (UNM)

Profesora e investigadora-PENT Proyecto Educación y Nuevas Tecnologías.FLACSO-Departamento de Humanidades y Ciencias Sociales.Universidad Nacional de MorenoDoctora en Pedagogía por la Universitat de Barcelona. Licenciada y Profesora en Ciencias de la Educación por la Universidad de Buenos Aires. Especialista en Tecnología educativa y formación docente. Participante de numerosas investigaciones referidas al vínculo de la educación, la innovación y las tecnologías. Asesora en capacitación docente y tecnología educativa Líneas actuales de investigación: dispositivos de evaluación con alfabetismos múltiples. La incidencia de la cultura digital en la identidad docente.