Treball en xarxa: una proposta metodológica per promoure la coresponsabilitat en l'educació al territori
PDF
PDF (Castellano)


Citacions a Google Acadèmic

Com citar

Pérez Triviño, Maria José. “Treball en xarxa: una proposta metodológica per promoure la coresponsabilitat en l’educació al territori”. Educació social. Revista d’intervenció socioeducativa, no. 49, pp. 131-44, https://raco.cat/index.php/EducacioSocial/article/view/250185.


Resum

Experiència de treball en xarxa a l’Hospitalet de Llobregat: els espais de debat educatiu amb i per a les famílies. És una xarxa que proposa la participació de tots els agents de la comunitat a partir de la coresponsabilitat i el compromís mutu. La impulsa l’Àrea d’educació de la diputació de Barcelona a través d’una línia de suport municipal específica. És una proposta metodològica que pretén establir una dinàmica de treball compartit amb les famílies i el territori. Promou el debat, l’intercanvi d’experiències i la reflexió sobre la funció educativa de les famílies A partir d’aquesta experiència s’analitzen les oportunitats i les dificultats d’aquesta metodologia de treball que implica una transformació social de la comunitat educativa.

Paraules clau

  • compromís mutu
  • coresponsabilitat
  • participació
  • projecte compartit
  • territori
  • treball en xarxa
PDF
PDF (Castellano)

Referències

Amela, M; Pérez, M.J. Torres, N. (2010),“La xarxa territorial: una oportunitat per compartir l’educació en comunitat”. A Educació i família. Revista educar, 45, 151-162.

Bronfenbrenner, U. (1987), La ecologia del desarrollo humano. Paidós. Barcelona.

Comellas, M.J. (2010), “El treball en xarxa: un model de recerca i acció participativa”. A Educació i família. Revista educar, 45, 117-129. Barcelona

Comellas, M.J. (2009), Família i escola. Compartir l’educació. Graó. Barcelona. Ferrer, G.; Albaigés, B.; Massot, M. (2006), “La participació de les famílies en el treball integrat”. A Educació i comunitat. Reflexions a l’entorn del

treball integrat dels agents educatius. Barcelona: Fundació Bofill, Finestra Oberta, 48, 92-110.

Funes, J. (2008), El lugar de la infancia. Graó. Barcelona.

Navarro, S. (2004), Redes sociales y construcción comunitaria. Editorial CCS. Madrid.

Subirats, J.; Albaigés, B (coord.) (2006), Educació i comunitat. Reflexions a l’entorn del treball integrat dels agents educatius. Barcelona: Fundació Bofill, Finestra Oberta, 48.