El descarrilament o Fallades d'infraestructura: reflexions al voltant d'un projecte sobre persones i llocs creatius

Main Article Content

Anthony Schrag

Aquest text reflexiu valora les «fallades d'infraestructura» des de la perspectiva d'un investigador implicat en un projecte artístic participatiu i finançat per la iniciativa Creative People and Places. S’utilitza un únic projecte que actuï com a microcosmos de tota la pràctica en general i inciti tot aquest camp a avaluar com s'espera que s’esdevingui la recerca de l'artista. De manera molt conscient, s’opta per no abordar els mètodes o metodologies del «què» i el «per què» de la recerca artística empresa; se centra, en canvi, en l'element humà de la recerca artística i l’explora des d'una perspectiva personal. I ho fa per avalar les nocions exposades per Howard S. Becker, ja el 1984, sobre la interconnectivitat dels processos artístics amb altres elements de l'existència humana i sobre fins a quin punt la infraestructura afecta la producció artística (o de l'investigador artístic). Així, els artistes/investigadors artístics no poden funcionar com a illes apartades, sinó que han de tenir en compte tots els elements que els envolten i que repercuteixen en la seva obra. S'inclou, per tant, una comprensió del fet «personal». El text resulta pertinent per als camps de la política cultural (és a dir, el govern i les organitzacions), la gestió cultural (organitzacions/institucions relacionades amb l'art) i la producció cultural (és a dir, els artistes/comunitats),i alhora n’estudia la intersecció, ja que concerneix la infraestructura que vincula tots aquests camps.

Paraules clau
arts participatives, Creative People and Places, compromís social, infraestructura, política cultural, fallada, reflexió i desenvolupament personal

Article Details

Com citar
Schrag, Anthony. “El descarrilament o Fallades d’infraestructura: reflexions al voltant d’un projecte sobre persones i llocs creatius”. Artnodes, no. 21, doi:10.7238/a.v0i21.3129.
Biografia de l'autor/a

Anthony Schrag, Universitat Queen Margaret

Anthony Schrag és professor universitari de Gestió Cultural a la Universitat Queen Margaret. El seu doctorat basat en la pràctica, que va finalitzar el 2016, estudia la relació entre artistes, institucions i públic, amb una mirada concreta sobre la naturalesa productiva del conflicte dins dels projectes d'art públics/participatius amb suport institucional.

Schrag és artista en actiu i investigador i ha treballat a escala nacional i internacional, i ha residit a Islàndia, els Estats Units, el Canadà, el Pakistan, Finlàndia, els Països Baixos i Sud-àfrica, entre altres països. Treballa de manera participativa i, en la seva pràctica, el debat sobre el lloc de l'art en un context social és essencial. Entre els seus interessos com a professor hi ha l'ètica dels artistes «que treballen amb persones», les pedagogies crítiques i la recerca pràctica.

Ha rebut nombrosos premis, com ara els de The Hope Scot Trust, Creative Scotland, British Council, Dewar Arts Awards o, el 2011, la concessió d'una residència pública del programa Standpoint Futures, a més de la Beca Henry Moore per a artistes. El 2015, va caminar 2638 quilòmetres entre el nord d'Escòcia i la Biennal de Venècia per investigar el lloc de les obres d'art participatives dins de l'esfera pública.

Articles similars

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >> 

També podeu iniciar una cerca avançada per similitud per a aquest article.