Formació inicial de mestres per a l'ensenyament de les ciències. Disseny, implementació i avaluació d'una proposta d'ensenyament

Main Article Content

María Martínez Chico

L'objecte d'estudi del treball, reconeixent la importància del docent per a la millora de l'ensenyament de les ciències, és la formació inicial de mestres. L'escassetat de treballs i espais de discussió oberts sobre el disseny i contingut concret de propostes de formació inicial de mestres per ensenyar ciències, així com la gran divergència existent en la comunitat científica sobre les finalitats, el contingut i les estratègies més adequades per realitzar aquesta formació inicial, justifiquen que ens plantegem i tractem de donar resposta a les següents preguntes:

1 . Quin enfocament hauria de tenir un adequat ensenyament de ciències a primària? Quines característiques ha de tenir un programa de formació inicial de mestres orientat per aquest enfocament ?

2 . És possible dissenyar i desenvolupar un programa de formació inicial de mestres, per ensenyar ciències, fonamentat que respongui a aquestes característiques?

3 . El desenvolupament d'aquest programa, és potencialment significatiu per als estudiants? Produeix millores en les seves concepcions que afavoreixin la seva competència com a docents?

4 . És transferible un programa d'aquestes característiques i orientat per aquests supòsits?

Paraules clau
formació inicial de mestres, avaluació de l'efectivitat de programes formatius, canvi en concepcions didàctiques

Article Details

Com citar
Martínez Chico, María. “Formació inicial de mestres per a l’ensenyament de les ciències. Disseny, implementació i avaluació d’una proposta d’ensenyament”. Enseñanza de las Ciencias: revista de investigación y experiencias didácticas, vol.VOL 32, no. 2, pp. 295-6, https://raco.cat/index.php/Ensenanza/article/view/287538.
Biografia de l'autor/a

María Martínez Chico, UNIVERSIDAD DE ALMERÍA

Trabajo en el Dpto de Educación a tiempo completo impartiendo docencia en el área de Didáctica de las Ciencias Experimentales.