La percepció nacional dels alumnes de 12-16 anys davant les eleccions
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
Antoni Gavaldà
Les Ciències Socials d'avui en dia a l'ensenyament primari o al secundari, ben fetes, passen per donar el just, per pair-ho bé i per entendre-ho, i, sobretot, per preparar perquè l'alumne sàpiga buscar per decidir. Tot i així no som encara gaire lluny de classes on el llibre de text és com la "bíblia" per a la religió o "Les ruïnes de Palmira" per a l'anarquia. En l'adequat procés de la classe de Socials, el professor repta l'alumne a prendre decisions, a formular hipòtesis, a dissenyar recorreguts geogràfics, artístics i històrics, a reformular conceptes segons les fonts que es treballen, etc. Donar quantitat és sinònim de fomentar l'erudició, cosa més pròpia de la preparació per a concursos televisius, aspecte en què la majoria d'alumnes -és de suposar, encara que no n'estem segurs del tot-, possiblement, no hi participaran. Preparar per la qualitat és incitar a arrancar a pensar en tots els ordres de la visió social, a participar per poder optar, a decidir sobre aspectes de present i de futur. El camí cap a una millora en els mètodes d'instrucció i d'aprenentatge passa per centrar-se en les condicions sòcio-econòmiques que demanen, promouen i comproven que el pensament actuï.
Paraules clau
Didàctica de les Ciències Socials, Educació Secundària, Política.
Article Details
Com citar
Gavaldà, Antoni. “La percepció nacional dels alumnes de 12-16 anys davant les eleccions”. Comunicació Educativa: revista d’ensenyament de les comarques meridionals de Catalunya, no. 6, pp. 19-22, doi:10.17345/comeduc199319-22.
Articles més llegits del mateix autor/a
- Antoni Gavaldà, Josep Maria Pons, Luisa Girondo, Carme Olivé, Víctor Grau, Jordi Suñé, Jacint Torrents, Pilar Arumí, Joan Callarisa, El treball cooperatiu de les ciències socials i les matemàtiques. Accions de connexió universitària catalana , Comunicació Educativa: revista d’ensenyament de les comarques meridionals de Catalunya: Núm. 28 (2015)
- Antoni Gavaldà, El coneixement del medi social a l'educació infantil , Comunicació Educativa: revista d’ensenyament de les comarques meridionals de Catalunya: Núm. 7 (1994)
- Antoni Gavaldà, Luisa Girondo, Albert Macaya, Josep Maria Pons, Carmen Conde, Competències i interdisciplinarietat , Comunicació Educativa: revista d’ensenyament de les comarques meridionals de Catalunya: Núm. 23 (2010)
- Agustí Salvat, Antoni Gavaldà, Saturnino Gimeno, M. Carmen Pérez, Isabel Viscarro, Luis Marqués, Albert Macaya, Àngels Ollé, Jaume Aymí, Luisa Girondo, Montserrat Ríos, El mestre competent. Què hauria de posseir i què hauria de transmetre de les diverses àrees curriculars? , Comunicació Educativa: revista d’ensenyament de les comarques meridionals de Catalunya: Núm. 15 (2002)
- Josep Maria Pons, Albert Macaya, Luisa Girondo, Antoni Gavaldà, Carmen Conde, De les competències als projectes: una proposta des de les àrees curriculars , Comunicació Educativa: revista d’ensenyament de les comarques meridionals de Catalunya: Núm. 24 (2011)
- Antoni Gavaldà, Converses amb Joaquim Prats , Comunicació Educativa: revista d’ensenyament de les comarques meridionals de Catalunya: Núm. 22 (2009)
- Antoni Gavaldà, La batalla de l'Ebre. Història, paisatge i patrimoni , Comunicació Educativa: revista d’ensenyament de les comarques meridionals de Catalunya: Núm. 13 (2000)
- Antoni Gavaldà, Itineraris pel centre històric de Palma , Comunicació Educativa: revista d’ensenyament de les comarques meridionals de Catalunya: Núm. 9 (1996)
- Antoni Gavaldà, Humanidades para todos en Secundaria , Comunicació Educativa: revista d’ensenyament de les comarques meridionals de Catalunya: Núm. 10 (1997)
- Josep Maria Pons, Antoni Gavaldà, Converses amb Antoni Ballester , Comunicació Educativa: revista d’ensenyament de les comarques meridionals de Catalunya: Núm. 25 (2012)