El paisatge : patrimoni en mutació i recurs didàctic formatiu en l'àmbit europeu
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
Jaume Busquets i Fàbregas
En les darreres dècades s’ha viscut una lenta però important reconceptualització social de la noció de patrimoni. Des d’una visió del patrimoni lligada a la idea de passat i de conservació, s’ha evolucionat cap a una visió dinàmica i funcional, més vinculada al present i a la idea d’utilització. Com a recurs amenaçat per les ràpides i intenses transformacions econòmiques, actualment el paisatge ha assolit una dimensió de patrimoni. Aquesta dimensió està reconeguda en la Convenció Europea del Paisatge, aprovada a Florència l’octubre del 2000, els principals objectius de la qual són la protecció i la gestió del paisatge, i el plantejament de la necessitat de promoure l’ensenyament en els diversos nivells educatius. Aquest article tracta el contingut de la Convenció i les seves implicacions en la didàctica del paisatge, tots exposant alguns dels resultats obtinguts en la investigació sobre didàctica del paisatge feta per l’autor en l’àmbit del Departament de Didàctica de les Ciències Socials de la Universitat de Barcelona.
Article Details
Com citar
Busquets i Fàbregas, Jaume. “El paisatge : patrimoni en mutació i recurs didàctic formatiu en l’àmbit europeu”. Temps d’Educació, no. 26, pp. 45-52, https://raco.cat/index.php/TempsEducacio/article/view/126333.
Drets
Drets d'autor
Temps d’Educació conserva el dret de la primera publicació de l’article, concedint a l’autor els drets d’autoria. A més a més, tots els continguts publicats a Temps d’Educació estan subjectes a la llicència Reconocimiento-NoComercial 4.0 Internacional (CC BY-NC 4.0).