La formació científico-tecnològica digital en educació superior

Main Article Content

Beatriz Fainholc

Els nous escenaris socioeconòmics i culturals de la societat del coneixement desafien un replantejament de la formació superior que ha de buscar respostes superadores no solament de diverses exclusions socials i culturals -en general, però encara més a l'Amèrica Llatina- sinó també de les contradiccions entre una cultura digital mundial i els perfils organitzacionals i professionals locals demanats.

Per a un autèntic desenvolupament de capacitats que remoguin restriccions i recreïn sentit pertinent als temps i a les necessitats, l'impuls de l'ensenyament universitari es troba en l'apropiació i la resignificació de les TIC, per a situacions que revalorin i adeqüin tots els ressorts socioeconòmics i político-culturals conduents a passar de la precarietat a la visibilitat de la significació social de la recerca i el desenvolupament per a una producció de coneixements i productes científico-tecnològics. Això ha de caracteritzar l'època actual donant un valor a l'ensenyament superior cada vegada més virtual, per a encoratjar més possibilitats de llibertat i elecció, participació i protagonisme.

Paraules clau
encrucijadas de escenarios de la sociedad del conocimiento, desafío imaginativo para reformulación digital de la enseñanza superior latinoamericana, enseñanza electrónica de formatos mixtos y abierta, desarrollo de capacidades

Article Details

Com citar
Fainholc, Beatriz. “La formació científico-tecnològica digital en educació superior”. RUSC, Universities & Knowledge Society, vol.VOL 7, no. 2, https://raco.cat/index.php/RUSC/article/view/225715.