Publish or perish. Aquesta és la màxima que obliga els científics a publicar els resultats de les seves investigacions si volen obtenir a canvi una rellevància en el seu àmbit de treball. De fet, sol dir-se que una investigació no finalitza fins que es plasma en paper. Tanmateix, i tot i la importància que adquireix la publicació dels resultats en la carrera de tot científic, no existeix en els estudis oficials una matèria que introdueixi el futur investigador en el món de la redacció d’articles biomèdics.

Amb deu edicions en diferents punts de la geografia espanyola, els seminaris de formació sobre Com redactar un article científic que la Fundació Dr. Antoni Esteve va iniciar el 2001 van suposar un primer i important gra de sorra. L’edició ara de Redacción científica en biomedicina: lo que hay que saber, manual indispensable sobre escriptura científica, contribueix de nou a cobrir aquest forat formatiu.

El llibre no només desenvolupa de forma didàctica els aspectes formals que cal tenir en compte a l’hora de redactar un article científic, sinó que també ens aproxima als diferents tipus d’article o al procés de publicació biomèdica. Dirigit fonamentalment a estudiants i professionals de la comunitat científica. Si ho desitja, pot sol·licitar un exemplar imprés a través de la nostra pàgina web www.esteve.org.