Resum
El presente trabajo pretende identificar cuales han sido las aportaciones más significativas de la Sentencia Rabal Cañas, dictada por el Tribunal de Justicia Europeo el pasado 13 de mayo de 2015, entre las que se incluyen la necesidad de considerar el centro de trabajo como unidad de referencia para el cómputo de las extinciones en el marco de los despidos colectivos y la no cuantificación de aquellas extinciones individuales de contratos de trabajo celebrados por una duración o para una tarea determinadas cuando dichas extinciones tienen lugar por la llegada del término final o la finalización de la tarea encomendada , entre otras. Además de identificar los puntos más importantes de la sentencia, este comentario también analiza las repercusiones derivadas de las respuestas a las cuestiones prejudiciales planteadas, prestando especial atención al concepto europeo de “centro de trabajo” y la falta de adecuación del concepto español de despido colectivo a la Directiva 98/59.Drets
Drets d'autor
IUSLabor és una revista d'accés obert, basant-se en la idea de que la posada a disposició de la investigació al públic de forma oberta i gratuïta afavoreix l'intercanvi global de coneixement.
En conseqüència, tot el contingut està disponible gratuïtament, sense càrrec per a les persones usuàries o la seva institució. Les persones usuàries poden llegir, descarregar, copiar, distribuir, imprimir, buscar o enllaçar els textos complets dels articles d'aquesta revista sense demanar permís previ del Comitè Editor o la persona autora de l'article, sempre que es reconegui la seva autoria.
En aquest sentit, IUSLabor utilitza la llicència Creative Commons Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 4.0 Internacional (CC BY-NC-ND 4.0).
La persona autora cedeix, de forma no exclusiva, els drets de reproducció, publicació, distribució, comunicació pública i transformació del seu treball per a la seva publicació en IUSLabor i per a la seva inclusió en les bases de dades en què la revista està indexada.
Així mateix, les persones autores autoritzen que el seu article sigui publicat amb una llicència Creative Commons Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 4.0 Internacional (CC BY-NC-ND 4.0).
Es permet i anima a les persones autores a difondre els seus treballs publicats a IUSLabor (per exemple, en repositoris institucionals, llocs web personals o xarxes socials), referenciant sempre la seva publicació a IUSLabor.