Els treballadors que ocupen "llocs directius" i el seu dret a la desconexió digital en el treball
PDF (Español (España))


Citacions a Google Acadèmic

Com citar

Trujillo Pons, Francisco. “Els treballadors que ocupen ‘llocs directius’ i el seu dret a la desconexió digital en el treball”. IUSLABOR, no. 1, pp. 148-67, doi:10.31009/IUSLabor.2022.i01.06.


Resum

L'ordenament jurídic espanyol regula el dret a la desconnexió digital a la feina, obligant els empresaris a elaborar, prèvia audiència dels representants legals, una política interna adreçada a treballadors, inclosos els que ocupin llocs directius. La importància del dret en l'actual marc de les relacions laborals com a garantia del descans dels treballadors no va en consonància amb la regulació actual. I això perquè es tracta d'una regulació concisa i sense desenvolupament que genera molts dubtes interpretatius, entre ells, la relativa als treballadors que ocupen llocs directius, que, per les característiques pròpies dels seus càrrecs, tenen moltes dificultats per exercir el dret laboral. En aquest context, es pretén analitzar a qui es refereix el legislador amb la seva menció “llocs directius” atès que, amb la redacció actual, no s'especifica si el dret s'aplica a treballadors amb càrrecs intermedis (managers o directius comuns) oa treballadors subjectes a una relació laboral especial d'alta direcció d'acord amb la seva normativa pròpia, és a dir, el Reial decret 1382/1985, d'1 d'agost.

Paraules clau

managers, rest, digital disconnection, right, employer, obligation, politics, workday, overtime, positions, command, trust, technology directius, descans, desconexió digital, dret, empresari, obligació, política, jornada laboral, hores extraordinàries, càrrecs, comandament, confiança, tecnologia directivos, descanso, desconexión digital, derecho, empresario, obligación, política, jornada laboral, horas extraordinarias, cargos, mando, confianza, tecnología
https://doi.org/10.31009/IUSLabor.2022.i01.06
PDF (Español (España))