Resum
L'ordenament jurídic espanyol regula el dret a la desconnexió digital a la feina, obligant els empresaris a elaborar, prèvia audiència dels representants legals, una política interna adreçada a treballadors, inclosos els que ocupin llocs directius. La importància del dret en l'actual marc de les relacions laborals com a garantia del descans dels treballadors no va en consonància amb la regulació actual. I això perquè es tracta d'una regulació concisa i sense desenvolupament que genera molts dubtes interpretatius, entre ells, la relativa als treballadors que ocupen llocs directius, que, per les característiques pròpies dels seus càrrecs, tenen moltes dificultats per exercir el dret laboral. En aquest context, es pretén analitzar a qui es refereix el legislador amb la seva menció “llocs directius” atès que, amb la redacció actual, no s'especifica si el dret s'aplica a treballadors amb càrrecs intermedis (managers o directius comuns) oa treballadors subjectes a una relació laboral especial d'alta direcció d'acord amb la seva normativa pròpia, és a dir, el Reial decret 1382/1985, d'1 d'agost.
Paraules clau
Drets
Aquesta obra està sota una llicència internacional Creative Commons Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 4.0.
(c) IUSLABOR, 2022
Drets d'autor
IUSLabor és una revista d'accés obert, basant-se en la idea de que la posada a disposició de la investigació al públic de forma oberta i gratuïta afavoreix l'intercanvi global de coneixement.
En conseqüència, tot el contingut està disponible gratuïtament, sense càrrec per a les persones usuàries o la seva institució. Les persones usuàries poden llegir, descarregar, copiar, distribuir, imprimir, buscar o enllaçar els textos complets dels articles d'aquesta revista sense demanar permís previ del Comitè Editor o la persona autora de l'article, sempre que es reconegui la seva autoria.
En aquest sentit, IUSLabor utilitza la llicència Creative Commons Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 4.0 Internacional (CC BY-NC-ND 4.0).
La persona autora cedeix, de forma no exclusiva, els drets de reproducció, publicació, distribució, comunicació pública i transformació del seu treball per a la seva publicació en IUSLabor i per a la seva inclusió en les bases de dades en què la revista està indexada.
Així mateix, les persones autores autoritzen que el seu article sigui publicat amb una llicència Creative Commons Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 4.0 Internacional (CC BY-NC-ND 4.0).
Es permet i anima a les persones autores a difondre els seus treballs publicats a IUSLabor (per exemple, en repositoris institucionals, llocs web personals o xarxes socials), referenciant sempre la seva publicació a IUSLabor.