El model IMRiD d'articles científics: què és i com es pot aplicar a les humanitats i les ciències socials?
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
El model IMRiD correspon a l'acrònim format pels termes: Introducció, Mètodes, Resultats i Discussió. És una proposta d'estructura i és un estàndard esperat per la majoria de revistes acadèmiques a l'hora d'acceptar manuscrits que reporten resultats de recerca. És important per als investigadors novells conèixer els components, però sobretot interpretar el significat en les ciències humanes i socials ja que els pot ajudar a tenir èxit en l'acceptació de manuscrits. Es presenten els seus components seguint les normes APA (entre altres fonts) i es discuteix sobre les possibilitats d’aplicació a àmbits diferents de les STEM, així com en el cas de metodologies qualitatives. Es conclou que res al model IMRiD impedeix la seva aplicació a investigacions en humanitats i ciències socials. D'altra banda, aplicar IMRiD afavoreix la qualitat i la transparència dels reports de recerca i incrementa les possibilitats d'acceptació dels manuscrits per part de les revistes acadèmiques.
Article Details
Aquesta obra està sota una llicència internacional Creative Commons Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 4.0.
(c) 2022
Drets d'autor
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Creative Commons Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 4.0 Internacional (CC BY-NC-ND 4.0)
Lluís Codina, Universitat Pompeu Fabra - Barcelona School of Management
Lluís Codina és investigador i professor de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. Imparteix docència a la Facultat de Comunicació, als Graus de Periodisme i de Comunicació Audiovisual. És coordinador del Màster Universitari en Comunicació Social (MUCS) del Departament de Comunicació i coordinador de la Unitat de Recerca en Periodisme i Documentació Digital (UPF), grup reconegut per la Generalitat de Catalunya (SGR-01103). Forma part de l'staff acadèmic i imparteix docència també a la Barcelona School of Management – UPF. És cofundador i membre de l'equip editorial de la Revista Académica Hipertext.net.
Articles més llegits del mateix autor/a
- Alejandro Morales Vargas, Lluís Codina, Atributos de calidad web para repositorios de datos de investigación en universidades , Hipertext.net: Núm. 19 (2019): Ciència Oberta, visibilitat i difusió de la producció acadèmica
- Lluís Codina, Rafael Pedraza, Javier Díaz Noci, Ruth Rodríguez-Martínez, Mario Pérez-Montoro, Víctor Cavaller-Reyes, Sistema Articulado de Análisis de Cibermedios (SAAC): Una propuesta sobre el qué y el cómo para estudiar medios de comunicación digitales , Hipertext.net: Núm. 12 (2014)
- Pere Freixa, Lluís Codina, Rafael Pedraza, Cristòfol Rovira, Presentación del número especial "COVID-19 y comunicación" y una nota a favor de la Ciencia Abierta , Hipertext.net: Núm. 21 (2020): COVID-19 i comunicació
- Juan Linares, Lluís Codina, Ernest Abadal, Javier Guallar, Periodismo en Bases de Datos y Buscabilidad de la Información: Protocolo de análisis , Hipertext.net: Núm. 14 (2016)
- Lluís Codina, Motores de búsqueda de información científica y académica , Hipertext.net: Núm. 5 (2007)
- Lluís Codina, Ciencia 2.0: Redes sociales y aplicaciones en línea para académicos , Hipertext.net: Núm. 7 (2009)
- Lluís Codina, Posicionamiento Web: Conceptos y Ciclo de Vida , Hipertext.net: Núm. 2 (2004)
- Mari Vállez, Cristòfol Rovira, Lluís Codina, Rafael Pedraza, Procedimientos para la extracción de palabras clave de páginas web basados en criterios de posicionamiento en buscadores , Hipertext.net: Núm. 8 (2010)
- Ricard Monistrol, Cristòfol Rovira, Lluís Codina, Sitios web de museos de Cataluña: análisis y propuesta de evaluación , Hipertext.net: Núm. 4 (2006)
- Miguel Castillejo Sierra, Lluís Codina, Carles Pont, Redes temáticas en la web: una propuesta de componentes y caracterización , Hipertext.net: Núm. 12 (2014)