El contexto escolar como escenario de educación superior en la formación de docentes. El prácticum en Quebec como modelo para reflexionar ante las nuevas titulaciones de grado

Main Article Content

Coiduras Jordi L.
Colette Gervais
Enrique Correa
El disseny dels plans d’estudis de les noves titulacions de grau de Magisteri constitueix, pel seu tarannà professionalitzador basat en competències i l’ampliació dels estudis a quatre cursos, una oportunitat per a les facultats d’educació de millorar la qualitat de la formació inicial dels mestres. Gran part de l’increment dels crèdits es destina a l’ampliació dels períodes de pràctiques als centres escolars col·laboradors. Es tracta d’un escenari de canvi profund que haurà de replantejar l’organització i revisar els models. L’experiència del Quebec ens proporciona elements d’anàlisi i de reflexió amb la finalitat d’arribar a orientacions i a conclusions transferibles a l’organització d’aquests plans d’estudis i per integrar el pràcticum en una visió global i interdisciplinària de la titulació.

Article Details

Com citar
Jordi L., Coiduras et al. “El contexto escolar como escenario de educación superior en la formación de docentes. El prácticum en Quebec como modelo para reflexionar ante las nuevas titulaciones de grado”. Educar, no. 44, pp. 11-29, https://raco.cat/index.php/Educar/article/view/200829.