Resum
D’ençà que l’ any 2000 s’esdevingué l’anomenada Declaració del Mil·lenni, aprovada per l’Assemblea General de l’ONU i que es va concretar en els anomenats Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni (ODM) amb l’horitzó 2015, han passat moltes coses. En aquest sentit, i davant l’aprovació actual dels anomenats Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) per al període 2015-2030, sembla més que oportú fer unes reflexions en el marc de les polítiques globals, a nivell social i educatiu, al voltant del que han suposat uns objectius i el que s’espera dels altres.Paraules clau
Referències
Caride, J. A. (2009). “Nuevas perspectivas para un futuro viable: los Objetivos de Desarrollo del Milenio”. Revista de Educación, número extraordinario (77-98). Madrid. MEC.
Caride, J. A. (2011). “La educación y sus políticas como objetivo de desarrollo del milenio”. Innovación Educativa, vol. 11, núm. 54 (53-65). México. Instituto Politécnico Nacional.
Díez, E. J. (2013). “Políticas educativas para una cultura de paz en el actual contexto de crisis”, en Castilla, Mª. T.; Vila, E. S.; Martín, V. M.; Sánchez, A. Mª.: Cultura de paz para la educación (51-62). Granada. GEU.
Informe (2015). Educación para todos: cumplir nuestros compromisos comunes. París. UNESCO.
Martínez Usarralde, Mª. J. (2009). “El desarrollo: modelos y miradas hacia la educación” en Martínez Usarralde, Mª J. (coord.) Educación internacional, (57-92) Valencia, Tirant lo Blanc.
Piketty, Th. (2014). El capital en el siglo XXI. Madrid. Fondo de Cultura Económica.
Sousa Santos, B. (2005). El milenio huérfano, Madrid. Trotta.
Sousa Santos, B. (2007). “Entrevista a Boaventura de Sousa Santos” en Bonal, X.; Tarabini, A.; Verger, A. (comp.) Globalización y Educación. Textos fundamentales. (23-46) Madrid. Miño y Dávila.
Tomasevski, K. (2004). El asalto a la educación. Barcelona. Intermón-Oxfam.
Torres, C. A. (2009). “La educación superior en tiempos de globalización neoliberal” en Fernández N. (comp.): Universidad, sociedad e innovación. Una perspectiva internacional. (25-42) Buenos Aires. Eduntref.
Vila, E. (2005). Ética, interculturalidad y educación democrática: hacia una pedagogía de la alteridad. Huelva. Hergué.
Vila, E. (2011). “Pedagogía de las ausencias: la defensa de las políticas educativas públicas en tiempos globales”. Innovación Educativa, vol. 11, núm. 54 (5-13). México. Instituto Politécnico Nacional.
Drets
Drets d'autor
Educació social. Revista d'intervenció socioeducativa es publica en accés obert sota la llicència Creative commons reconeixement-nocomercial (by-nc): es permet l’ús del seu contingut sempre que se citi l’autor o l’autora i la publicació, amb la seva adreça electrònica exacta. Es permet la generació d’obres derivades sempre que no se’n faci un ús comercial. Tampoc no es pot utilitzar l’obra original amb finalitats comercials.
El copyright © de la revista pertany a la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés. Universitat Ramon Llull