Resum
Des de 2005, són molts els menors immigrants no acompanyats que hem atès. La necessitat de redefinir les línies de treball i reformular la nostra intervenció ha estat una constant, amb intenció d’adequar els objectius professionals d’intervenció a les necessitats i realitats que viuen avui aquests menors. Alguns canvis en el perfil i tipologia dels menors han exigit una redefinició dels nostres projectes, tant per poder intervenir adequadament, com per superar determinades limitacions imposades per la conjuntura econòmica actual, la manca de recursos de suport per a la integració i la naturalesa institucional dels nostres centres.Paraules clau
Referències
Bargach, Amina (2006), «Los procesos de integración de los niños, los adolescentes y los jóvenes de la 2ª Generación». A la revista Mugak nº 47, juny-2009. Centro de Estudios y documentación sobre racismo y xenofobia.
Cabanes, Vicente (1993), a la Col·lecció: Textos pedagógicos de autores amigonianos. Pastor Bonus 14.000. Roma.
García Ferrando, Manuel, coord. (2005), Pensar nuestra sociedad global. Fundamentos de Sociología. Tirant lo Blanch. Valencia.
Jiménez, Mercedes, (2003), Buscarse la vida. Análisis transnacional de los procesos migratorios de los menores marroquíes no acompañados en Andalucía. Editorial SM. Madrid.
Konrad, Marc; Santonia, Vicenta (2005), Menores migrantes: de los puntos cardinales a la rosa de los vientos. Promolibro. Valencia.
Konrad, Marc; Santonia, Vicenta (2002), “Porqué vienen pero luego no se quedan los menores migrantes marroquíes no acompañados”. Cuadernos de Geografía nº 72. Universidad de Valencia.
Martínez Reguera, Enrique. (1991), Cachorros de nadie. Editorial Popular. Madrid.
Quiroga, Violeta (2003), “Els petits harraga” Menors inmigrants irregulars no acompanyats d’origen marroquí a Catalunya. Tesis Doctoral. Universitat Rovira i Virgili. Tarragona.
Quiroga, Violeta; Alonso Ariadna; Soria Monserrat (2009), Sueños de Bolsillo. Menores Migrantes No acompañados en el País Vasco. Servicio de publicaciones del Gobierno Vasco. Vitoria.
Vives, Juan Antonio (2001), Identidad Amigoniana en acción. Fundación Universitaria Luis Amigó. Medellín. Colombia.
Drets
Drets d'autor
Educació social. Revista d'intervenció socioeducativa es publica en accés obert sota la llicència Creative commons reconeixement-nocomercial (by-nc): es permet l’ús del seu contingut sempre que se citi l’autor o l’autora i la publicació, amb la seva adreça electrònica exacta. Es permet la generació d’obres derivades sempre que no se’n faci un ús comercial. Tampoc no es pot utilitzar l’obra original amb finalitats comercials.
El copyright © de la revista pertany a la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés. Universitat Ramon Llull