L'ús de les drogues en l'adolescència
PDF
PDF (Castellano)


Citacions a Google Acadèmic

Com citar

Tizio, Hebe. “L’ús de les drogues en l’adolescència”. Educació social. Revista d’intervenció socioeducativa, no. 29, pp. 33-38, https://raco.cat/index.php/EducacioSocial/article/view/165483.


Resum

L'adolescencia no és una entitat clínica sinó una categoria social. L'Adolescencia en majúscula no existeix; el que hi ha són les adolescencies. L'adolescencia és una categoria social relativament nova que intenta donar compte del pas de la infancia al món adult, període que en la nostra cultura s'allarga cada cop més per a certs sectors i apareix per això com a objecte d'una més gran preocupació. La definició d'una franja d'edat no pot pensar-se de forma aïllada. Si s'allarga més l'adolescència és perque el reconeixement com a adult s'ajorna i, sens dubte, això guarda relació, per exemple, amb el mercat laboral, etc. Abans d'abordar el tractament de les drogues en l'adolescència cal veure el funcionament que té per a cada subjecte.

Paraules clau

categoria social, compulsió, droga, interpretació, psicoanàlisis, repressió social category, compulsion, drugs, interpretation, psychoanalysis, repression categoría social, compulsión, droga, interpretación, psicoanálisis, represión
PDF
PDF (Castellano)