Els límits a les portes obertes en la justicia juvenil
PDF
PDF (Castellano)


Citacions a Google Acadèmic

Com citar

Vizcarro i Masià, Cinta. “Els límits a les portes obertes en la justicia juvenil”. Educació social. Revista d’intervenció socioeducativa, no. 12, pp. 72-79, https://raco.cat/index.php/EducacioSocial/article/view/144298.


Resum

En el momento de reflexionar sobre los límites a las puertas abiertas, el punto de partido ha de ser las características con que se ha de desarrollar la medida de internamiento, en los casos que, por las circunstancias y las necesidades del menor y la gravedad del delito, deba aplicarse.

Pero cuando hablamos de los límites a las puertas abiertas ¿qué aspectos deberías tenerse en cuenta dentro de este marco normativo?

En este sentido, debemos señalar la discriminación, la desjudicialización, la remisión, la diversificación y la intervención judicial mínima que, una vez relacionadas pueden configurar una legislación que pueda dar una respuesta adecuada a los menores infractores.

PDF
PDF (Castellano)

Referències

Cohen, S. (1988) Visiones de controll social. PPU. El sistema penal.

Gausachs Bel, R. ( 1998) La mesura d 'internament en centre educatiu. A Temps d'educació, 19. Ir semestre. Divisió de Ciencies de l'Educació. Universitat de Barcelona.

Giménez-Salinas Colomer, E. ( .... ) La justicia de menores en el siglo XX. Una gran incógnita.

Soler Roque, C.; Gimeno Vidal, R. ( 1997) Els programes de mediació i reparació. L'experiencia a Catalunya. A Justiforum, 8. Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada. Departament de Justícia. Generalitat de Cata lunya. (1989) Convenció deis drets deis nens. Nacions Unides.

( 1985) Regles Mínimes de les Nacions Unides per a l 'Administració de la Justícia de Menors. ( Regles de Beijing). Nacions Unides.

(1987) Recomanacions del Comité de Ministres del Consell d 'Europa als Estats Membres sobre les reaccions a la delinqüència juvenil. R (87) 20. Consell d ' Europa.

(1987) Regles Mínimes de les Nacions Unides per a la protecció dels menors privats de llibertat. Nacions Unides.