Recerca de llevats autòctons de garnatxa blanca

Main Article Content

M. Carme Masqué Tell
Beatriz Zaplana
Xoan Elorduy
Josep Valiente
Eva Bertran
Anna Puig
En el marc del pla estratègic de la garnatxa blanca impulsat pel Consell Regulador DO Terra Alta, a INCAVI es va plantejar un projecte amb la col·laboració del mateix Consell Regulador i l'empresa Laffort SA. La finalitat d'aquest és obtenir soques de llevats autòctones el més adaptades possible a les característiques dels mostos de garnatxa blanca de la Terra Alta, i que revelin i conservin al màxim les característiques varietals dels vins obtinguts amb aquests mostos. S'han fet aïllaments a partir de vins en fermentació alcohòlica espontània en tres cellers de la zona durant tres veremes. Les soques de llevat aïllades s'han tipificat mitjançant l'anàlisi del perfil de restricció del DNA mitocondrial. Les soques amb major percentatge d'implantació s'han conservat congelades per a una posterior selecció sobre la base, principalment, del seu potencial fermentatiu i qualitatiu.

Article Details

Com citar
Masqué Tell, M. Carme et al. “Recerca de llevats autòctons de garnatxa blanca”. Dossiers agraris, no. 15, pp. 41-47, https://raco.cat/index.php/DossiersAgraris/article/view/270030.