Avaluació de les característiques fenòliques i cromàtiques de la varietat trepat
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
M. Carme Masqué
Xoan Elorduy
Gemma Miguel
M. del Carmen Martínez Pérez
Núria Ferré
Fina Capdevila
Entre les característiques que defineixen
un vi de qualitat, el color i
més concretament la composició fenòlica
constitueixen un factor determinant
a tenir en compte en el moment de
qualificar un vi. Els compostos fenòlics
confereixen al vi una especificitat que
està relacionada no tan sols amb les seves
característiques cromàtiques, sinó
també amb les seves característiques
organolèptiques i la composició química.
A l'INCAVI i en col·laboració amb
diferents consells reguladors de denominacions
d'origen (DO) catalanes, entre
ells el de la DO Conca de Barberà,
s'està duent a terme un projecte per tal
de caracteritzar i tipificar des d'un punt
de vista fenòlic els vins de cada zona.
En aquesta comunicació es presenten
alguns dels resultats obtinguts per als
vins rosats de la Conca de Barberà elaborats
amb la varietat trepat.
un vi de qualitat, el color i
més concretament la composició fenòlica
constitueixen un factor determinant
a tenir en compte en el moment de
qualificar un vi. Els compostos fenòlics
confereixen al vi una especificitat que
està relacionada no tan sols amb les seves
característiques cromàtiques, sinó
també amb les seves característiques
organolèptiques i la composició química.
A l'INCAVI i en col·laboració amb
diferents consells reguladors de denominacions
d'origen (DO) catalanes, entre
ells el de la DO Conca de Barberà,
s'està duent a terme un projecte per tal
de caracteritzar i tipificar des d'un punt
de vista fenòlic els vins de cada zona.
En aquesta comunicació es presenten
alguns dels resultats obtinguts per als
vins rosats de la Conca de Barberà elaborats
amb la varietat trepat.
Article Details
Com citar
Masqué, M. Carme et al. “Avaluació de les característiques fenòliques i cromàtiques de la varietat trepat”. Dossiers agraris, no. 11, pp. 51-58, https://raco.cat/index.php/DossiersAgraris/article/view/248207.
Articles més llegits del mateix autor/a
- M. Carme Masqué Tell, Beatriz Zaplana, Xoan Elorduy, Josep Valiente, Eva Bertran, Anna Puig, Recerca de llevats autòctons de garnatxa blanca , Dossiers agraris: Núm. 15: La varietat garnatxa blanca
- Fina Capdevila, Margarita Vilavella Araujo, Miquel Cantó, Salvador Guardiola, Santiago Mínguez i Sanz, Influència de la tècnica de concentració de mostos en la varietat trepat , Dossiers agraris: Núm. 11: La varietat trepat
- Claustre Grau, M. Carme Masqué, Josep Valiente, Xoan Elorduy Vidal, Correlació entre territori i vins de garnatxa negra de la denominació d'origen Montsant i la denominació d'origen qualificada Priorat , Dossiers agraris: Núm. 19: La varietat garnatxa negra