Caracterització dels vins escumosos de la varietat trepat

Main Article Content

Mireia Esteruelas
M. Francesca Fort
Fernando Zamora
Joan Miquel Canals
En l?aspecte visual dels vins escumosos
s?aprecia la formació d?escuma,
que ha de ser blanca i compacta, amb
bombolles de grandària petita. Per això
han d?aparèixer cordons de bombolles
que en arribar a la superfície migrin cap
als costats formant una corona que cobreixi
tot el disc de líquid. Per a avaluar
l?escuma hi ha un aparell anomenat
Mosalux, que s?ha emprat per a comparar
l?escumabilitat del trepat amb vins
d?altres varietats. El trepat té unes propietats
escumants comparables a les
millors varietats avaluades, i és un vi
molt adequat per a l?elaboració d?escumosos.

Article Details

Com citar
Esteruelas, Mireia et al. “Caracterització dels vins escumosos de la varietat trepat”. Dossiers agraris, no. 11, pp. 81-88, https://raco.cat/index.php/DossiersAgraris/article/view/248211.