Caracterització dels vins escumosos de la varietat trepat
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
Mireia Esteruelas
M. Francesca Fort
Fernando Zamora
Joan Miquel Canals
En l?aspecte visual dels vins escumosos
s?aprecia la formació d?escuma,
que ha de ser blanca i compacta, amb
bombolles de grandària petita. Per això
han d?aparèixer cordons de bombolles
que en arribar a la superfície migrin cap
als costats formant una corona que cobreixi
tot el disc de líquid. Per a avaluar
l?escuma hi ha un aparell anomenat
Mosalux, que s?ha emprat per a comparar
l?escumabilitat del trepat amb vins
d?altres varietats. El trepat té unes propietats
escumants comparables a les
millors varietats avaluades, i és un vi
molt adequat per a l?elaboració d?escumosos.
s?aprecia la formació d?escuma,
que ha de ser blanca i compacta, amb
bombolles de grandària petita. Per això
han d?aparèixer cordons de bombolles
que en arribar a la superfície migrin cap
als costats formant una corona que cobreixi
tot el disc de líquid. Per a avaluar
l?escuma hi ha un aparell anomenat
Mosalux, que s?ha emprat per a comparar
l?escumabilitat del trepat amb vins
d?altres varietats. El trepat té unes propietats
escumants comparables a les
millors varietats avaluades, i és un vi
molt adequat per a l?elaboració d?escumosos.
Article Details
Com citar
Esteruelas, Mireia et al. “Caracterització dels vins escumosos de la varietat trepat”. Dossiers agraris, no. 11, pp. 81-88, https://raco.cat/index.php/DossiersAgraris/article/view/248211.
Articles més llegits del mateix autor/a
- Eloy Alfonso, Josep Jàvega, Catalina Baig, Gemma Marsal, Bet Janer, Joan Miquel Canals, Fernando Zamora, M. Francesca Fort, Estudi de l'evolució de la climatologia a la Conca de Barberà en els darrers cinquanta anys i les possibles repercussions en la viticultura del segle XXI , Dossiers agraris: Núm. 11: La varietat trepat
- Josep Maria Mateo Sanz, Joan Miquel Canals, Característiques sensorials de la garnatxa negra de la DOQ Priorat , Dossiers agraris: Núm. 19: La varietat garnatxa negra
- M. Francesca Fort, Catalina Baig, Fernando Zamora, Identificació de varietats de vitis vinifera L. de diverses regions del món mitjançant tècniques de biologia molecular , Dossiers agraris: Núm. 9: La varietat picapoll
- M. Francesca Fort, Catalina Baig, Tomàs Puig, Gemma Marsal, Eloy Alfonso, Bet Janer, Joan Miquel Canals, Fernando Zamora, Resultats de la tècnica dels microsatèl·lits o SSR aplicada al trepat , Dossiers agraris: Núm. 11: La varietat trepat