Experiències museístiques transmèdia: el cas de Moesgaard

Main Article Content

Susana Pajares Tosca

La intenció d'aquest article és dilucidar l'incert estat ontològic de l'experiència museística transmèdia, que defineixo com la trobada estètica d'un usuari amb aquest objecte complex que és la conjunció d'un artefacte històric, una etiqueta informativa i unes històries fictícies en diferents plataformes de mitjans. Combino el mapatge teòric del concepte d'experiència museística transmèdia amb un estudi de casos de tres exposicions transmèdia presentades al museu Moesgaard d'Aarhus, Dinamarca.

Paraules clau:

transmèdia, museu, relat, experiència, públic, digital

Article Details

Com citar
Pajares Tosca, Susana. “Experiències museístiques transmèdia: el cas de Moesgaard”. Artnodes, no. 18, doi:10.7238/a.v0i18.3048.
Biografia de l'autor/a

Susana Pajares Tosca, Professora associada d'Estètica Digital ITU de Copenhaguen

Susana Tosca és professora associada d'Estètica Digital a la ITU de Copenhaguen. La seva tesi doctoral, sobre la poètica de la literatura hipertextual, va rebre la distinció summa cum laude el 2001. Ha treballat durant molts anys en la literatura digital, el potencial de relat dels jocs d'ordinador, la transmedialitat i els processos de recepció complexa, amb un interès afegit en l'activitat dels fans i els formats d'estètica distribuïda de l'era web 2.0. El seu últim llibre és la tercera edició d'Understanding Videogames (Routledge, 2016). Per a més informació sobre l'autora, visiteu: <http://www.itu.dk/people/tosca/>.

Articles similars

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >> 

També podeu iniciar una cerca avançada per similitud per a aquest article.