Regaining the meaning of Life. An Accessible Odyssey for the Future World
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
RESUM: Aquesta breu anàlisi és un exercici de reflexió filosòfica que intenta abordar críticament diverses oposicions notables. D'una banda, l'humanisme cristià en la perspectiva de Blaise Pascal i Soren Kierkegaard i el transpersonalisme contemporani. D'altra banda, les idees de Gerald Raunig sobre el que ell anomena la servitud maquínica i voluntària, particularment el seu concepte de l'individu vs. dividuum, i com això es relaciona amb la societat de la informació i la despersonalització generalitzada que es viu a occident. En aquest tenor, es posa a la palestra i s'examina la necessitat de reincorporar allò simbòlic, allò místic i els rituals en l'horitzó quotidià del futur, posant algunes aportacions del propi Kierkegaard, del pensament mesoamericà i de pensadors alternatius com Ouspensky, Mircea Elia, Rudolf Otto i Byung-Chul Han, entre uns altres. Una temptativa viable de sanació, superació humanística i recuperació del sentit de la vida.
PARAULES CLAU: humanisme cristià, transpersonalisme, servitud maquínica, informatització, reivindicació del sagrat.
Article Details
Humberto Ortega-Villaseñor, University of Guadalajara (Mexico)
Departamento de Estudios Literarios.
Profesor investigador titular de la Universidad de Guadalajara desde 1989, con estudios de Maestría en la Universidad de Londres y doctorado en Derecho por la UNAM. Es Perfil PRODEP (Programa para el Desarrollo Profesional Docente), miembro de la Junta Académica del Doctorado en Humanidades, del Sistema Nacional de Investigadores de México (Nivel I), del Cuerpo Académico Consolidado UDG-CA-595: Análisis e Historia del cine, géneros, estilos y relaciones con las otras artes, y de varias Asociaciones, Revistas, Proyectos de investigación y Redes internacionales.
Articles més llegits del mateix autor/a
- Humberto Ortega-Villaseñor, Kierkegaard, Dostoievski y Quetzalcóatl. Consonancias simbólico-existenciales , Ars Brevis: Núm. 27 (2021)
- Humberto Ortega-Villaseñor, Genaro Quiñones, El ser sobretecnificado , Ars Brevis: Núm. 28 (2022)
- Humberto Ortega-Villaseñor, Re-creación en el mundo multipolar que se avecina , Ars Brevis: Núm. 21 (2015)
- Humberto Ortega-Villaseñor, On the living being of visual creation , Ars Brevis: Núm. 25 (2019)
- Humberto Ortega-Villaseñor, Thomas Akira Takezoe, Caminos de libertad , Ars Brevis: Núm. 23 (2017)