Indicadors de qualitat per als centres escolars promotors d’activitat física i esportiva
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
Teresa Lleixà Arribas
Carles González Arévalo
Meritxell Monguillot Hernando
Gabriel Daza Sobrino
Marcelo Braz Vieira
Aquest estudi té com a objectiu identificar una sèrie d’indicadors adequats per a l’avaluació dels centres escolars en relació amb l’activitat física i esportiva, a partir d’una llista d’aspectes que, segons l’opinió d’experts en activitat física i esportiva escolar, determinen la qualitat dels centres escolars en relació amb aquest tema. Els instruments utilitzats han estat entrevistes semiestructurades a 3 experts, de reconegut prestigi i experiència contrastada en l’àmbit, i un qüestionari d’escala de valoració, aplicat a 15 responsables i 22 tècnics d’esport escolar de diferents comunitats autònomes. Els resultats mostren una llista de 64 indicadors dels quals s’han prioritzat 19, prevalent els valors obtinguts en el qüestionari en aquesta priorització. Entre els indicadors més destacats s’assenyalen: “Descripció de la pràctica de l’activitat física com educativa i saludable en el PEC”; “Existència de la figura i funcions de la coordinació”; “Percentatge de tècnics amb formació específica”; “Varietat d’activitats física/esportives més enllà de les realitzades a les classes d’educació física”. Els indicadors seleccionats poden aplicar-se com a eines d’autoavaluació o d’avaluació externa.
Paraules clau
esport escolar, activitat física extraescolar, educació física
Article Details
Com citar
Lleixà Arribas, Teresa et al. “Indicadors de qualitat per als centres escolars promotors d’activitat física i esportiva”. Apunts. Educació física i esports, vol.VOL 2, no. 120, pp. 27-35, https://raco.cat/index.php/ApuntsEFE/article/view/295978.
Articles més llegits del mateix autor/a
- Meritxell Monguillot Hernando, Carles González Arévalo, Carles Zurita Mon, Lluís Almirall Batet, Montse Guitert Catasús, Play the Game: ludificació i hàbits saludables en l’educació física , Apunts. Educació física i esports: Vol. 1 Núm. 119 (2015)
- Carles González Arévalo, El procés de programació en l’ensenyament de l’activitat física i l’esport , Apunts. Educació física i esports: Vol. 2 Núm. 80 (2005)
- Xavier Iglesias I Reig, Blanca Anguera Blanch, Carles González Arévalo, Valors en guàrdia , Apunts. Educació física i esports: Vol. 1 Núm. 87 (2007)
- Carles González Arévalo, Un model d’autogestió de les activitats extraescolars en un centre d’educació secundària , Apunts. Educació física i esports: Vol. 4 Núm. 74 (2003)
- Verónica Muñoz Arroyave, Jorge Serna Bardavio, Gabriel Daza Sobrino, Raúl Hileno González, Influència del bloqueig directe i l’un contra un en l’èxit del llançament en basquetbol , Apunts. Educació física i esports: Vol. 1 Núm. 119 (2015)
- Marc González García, Carles González Arévalo, El material d'educació física en el marc de la reforma educativa , Apunts. Educació física i esports: Vol. 4 Núm. 46 (1996)
- Gabriel Daza Sobrino, Les habilitats del pivot en l’alta competició d’handbol , Apunts. Educació física i esports: Vol. 1 Núm. 107 (2012)
- Carles González Arévalo, L’esport, una potencial eina formativa , Apunts. Educació física i esports: Vol. 3 Núm. 77 (2004)
- Carles González Arévalo, Directora: Dra. Núria Puig Barata, La qualitat de l’àrea d’educació física. El cas dels centres que imparteixen l’Educació Secundària Obligatòria de la ciutat de Barcelona , Apunts. Educació física i esports: Vol. 3 Núm. 85 (2006)