Presentació. Quan els perpetradors parlen. Dilemes i tensions al voltant d'una veu controvertida

Main Article Content

Claudia Feld
Valentina Salvi
...

Article Details

Com citar
Feld, Claudia; and Salvi, Valentina. “Presentació. Quan els perpetradors parlen. Dilemes i tensions al voltant d’una veu controvertida”. Rubrica contemporanea, vol.VOL 5, no. 09, pp. 1-10, https://raco.cat/index.php/rubrica/article/view/310675.
Biografies de l'autor/a

Claudia Feld, Núcleo de Estudios sobre Memoria (CIS-CONICET/IDES)

Claudia Feld és Doctora en Ciències de la Comunicación por la Universidad de Paris VIII i Investigadora Independent del CONICET, amb seu en el CIS-CONICET/IDES. Docent dels Doctorats en Ciències Socials de la UBA i de UNGS/IDES, s'ha especialitzat en l'estudi dels vincles entre memòria social, cultura visual i mitjans de comunicació. Ha publicat Del estrado a la pantalla: las imágenes del juicio a los ex comandantes en Argentina (Madrid, Siglo XXI, 2002), Democracia, hora cero: Actores, políticas y debates en los inicios de la posdictadura (Buenos Aires, FCE, 2015, codirigido con Marina Franco) i El pasado que miramos: memoria e imagen ante la historia reciente (Buenos Aires, Paidós, 2009, codirigido con Jessica Stites Mor). És directora de Clepsidra. Revista Interdisciplinaria de Estudios sobre Memoria publicada pel Núcleo de Estudios sobre Memoria.

Valentina Salvi, Centro de Investigaciones Sociales-CONICET/IDES

Sociòloga i Master en Comunicació i Cultura per la Universitat de Buenos Aires (UBA) i Doctora en Ciències Socials de la Universitat Estadual de Campinas (Brasil). Investigadora Adjunta del CONICET amb seu en el CIS-CONICET/IDE i directora de Nucli d'Estudis sobre Memòria. Professora Adjunta de Teoria Social Georg Simmel de la Facultat de Ciències Socials de la Universitat de Buenos Aires i de Sociologia de la Cultura del Departament d'Art i Cultura de la Universitat Tres de Febrero. Dicta seminaris en el Mestratge en Història i Memòria de la Universitat Nacional de la Plata i en el Doctorat en Ciències Socials de la Universitat de Buenos Aires i dirigeix projectes de recerca sobre Memòria i Responsabilitat. És autora de De vencedores a víctimas. Memorias castrenses sobre el pasado reciente en la Argentina(2012). Ha publicat articles al país i a l'exterior.