El Ramon Llull Journal of Applied Ethics (Llull App Eth) acull articles acadèmics sobre qualsevol tema d'ètica aplicada, que són sotmesos a una doble revisió cega. Els autors han d'enviar el seu manuscrit per correu electrònic a l'editor en cap (gmarti@rectorat.url.edu), que s'assegura que l'article sigui anònim abans de passar al primer pas de la política de revisió per parells.

A continuació, els articles s'envien per a la seva revisió a dos experts externs en la matèria. Només aquells articles que els editors consideren inadequats són rebutjats sense una revisió externa; pot ser per raons formals, com ara una extensió o un llenguatge inadequats, o per una manca d'adequació a l'àmbit de la revista.

Els revisors es seleccionen en funció de la seva expertesa i trajectòria, i de la nostra experiència positiva amb ells: es prioritzen els revisors que proporcionen avaluacions ràpides, reflexives i imparcials.

Demanem als avaluadors que tinguin en compte que els articles acceptats per a la seva publicació a la nostra revista han de complir els criteris següents: rellevància, originalitat i llegibilitat. S'espera que identifiquin si el document fa una contribució original, si inclou arguments suficients que la sustenten, si estan clarament desenvolupats i si les fonts de referència són adequades. També s'espera que suggereixin millores en cas que les considerin necessàries.

Els revisors per parells envien els seus informes per correu electrònic a l'editor en cap de la revista. Els editors prenen una de les següents decisions editorials segons el consell dels revisors:

  • - Acceptar la proposta d’article, només amb revisions ortotipogràfiques.
  • - Encoratjar l'autor a reforçar el treball seguint els consells dels revisors i tornar a enviar-lo perquè es prengui una decisió editorial final.
  • -Rebutjar el treball per la seva manca d'aportació clara al camp o per problemes conceptuals.

Aquestes decisions editorials es comuniquen en el termini màxim de quatre mesos des de la data de presentació. Tots els autors reben l'avaluació proporcionada pels revisors. Si, per algun motiu, hi ha un retard en el procés, intentem comunicar-ho a l'autor tan aviat com en tinguem coneixement.

En el cas que l’autor consideri injustos els comentaris dels avaluadors, és possible demanar aclariments o més assessorament per part dels mateixos o d'altres revisors.

Els noms dels revisors no es donen a conèixer. Tanmateix, per tal de reconèixer la valuosa tasca dels nostres revisors, a aquells que ho demanen se’ls proporciona un certificat acreditant que l'investigador en qüestió ha revisat un article per al Ramon Llull Journal of Applied Ethics.