Totes les propostes presentades al Ramon Llull Journal of Applied Ethics són sotmeses a una revisió cega per consemblants. El resultat de la revisió es comunica als autors en un termini de quatre mesos des de la recepció de la proposta.

El Ramon Llull Journal of Applied Ethics no carrega cap cost als autors per la presentació, la revisió ni la publicació d’articles.

La presentació de propostes comporta l'acceptació de la política d'autoria i d'accés obert de la revista, que podeu consultar aquí. Els autors també accepten rebre comunicacions de la revista, l'objectiu exclusiu de les quals serà la gestió dels articles presentats (peer-review i, eventualment, edició i publicació), així com la crida d'articles per a nous numeros del Ramon Llull Journal of Applied Ethics.

Podeu presentar articles complerts amb un resum d’aproximadament 300 paraules i entre 3 i 5 paraules clau al correu: gmarti@rectorat.url.edu.

Instruccions per a autors

El Ramon Llull Journal of Applied Ethics publica dos tipus de treballs: articles acadèmics d’investigació i ressenyes de llibres publicats ens els darrers dos anys.

Tots els articles/ressenyes presentats han de ser originals i no haver estat proposats simultàniament en altres revistes. S’assumeix que tots els co-autors han donat el seu consentiment a la publicació del contingut i a l’ordre d’aparició dels noms dels autors.

Els articles han d’incloure una declaració de divulgació ("Declaració de divulgació de l'autor") en què s’indiqui que "no hi ha interessos competitius", o bé els autors han de divulgar qualsevol associació comercial que pugui implicar un conflicte d'interès en relació amb l’article proposat.

Extensió: com a norma general, els articles no han de superar les 10.000 paraules (incloent notes al peu i referències al final del text). Les ressenyes poden tenir una extensió màxima de 2.500 paraules.

Format: Recomanem utilitzar la lletra Times New Roman de 12 punts i un interlineat d'1,5 línies. Les notes han d’anar a peu de pàgina, no al final del text, amb un cos de lletra inferior. En el cas dels articles, l’estructura i el nombre d’apartats és lliure, però el text ha d’estar adequadament dividit en epígrafs que en facilitin la lectura i siguin coherents amb la qüestió tractada. Els epígrafs han de destacar-se en negreta i seguir un ordre de numeració sistemàtic (1.; 1.1.; 1.1.1.; 2.; 2.1. ...). En tots els casos, l’article ha d’incloure una introducció que proposi les hipòtesis, els objectius i situï la qüestió tractada en el context del debat acadèmic actual, i un apartat final de referències, on es llisten exclusivament les fonts emprades. Totes les citacions i les referències han d’ajustar-se a l’estil APA (7a edició), però es recomana incloure el nom complet de l’autor/a referenciat/da (ex. “Arendt, Hannah” enlloc de “Arendt, H.”). Per a les ressenyes no es requereix una estructuració en epígrafs, però qualsevol font citada (incloent l’obra ressenyada) ha d’estar correctament referenciada.

Els articles poden incloure gràfics, taules o imatges, que han d’estar incorporades en el text allí on es vulgui que apareguin. Els gràfics, les taules i les imatges han d’estar titulats, adequadament referenciats en el text i tenir un format accessible (mida i resolució; quantitat i organització de la informació; text alternatiu descriptiu de la imatge per a persones amb discapacitat visual).

Tipus d’arxiu: les propostes s’han de presentar en format Microsoft Office Word (*.docx)

El procés de revisió per consemblants és estrictament anònim. Abans de presentar-lo, assegureu-vos que l’article és anònim, esborrant la informació dels autors i qualsevol referència a d’altres textos publicats per mitjà de la qual es pugui identificar l’autoria de l’article.

Cal incloure un document (en un arxiu diferent) amb el títol de l’article i el nom, ORCID i afiliació dels autors, així com informació de contacte. En cas que hi hagi diversos autor, indiqueu l’autor per a les comunicacions.

El Ramon Llull Journal of Applied Ethics només accepta articles en anglès.