Selección y diseño de tareas e ítems en las pruebas del SIELE
Article Sidebar
Citaciones en Google Académico
Main Article Content
Inés Soria
Instituto Cervantes
Aurora Duque
Instituto Cervantes
Javier Fruns
Instituto Cervantes
Francisco López
Instituto Cervantes
La Unidad de Certificación Lingüística del Instituto Cervantes ha participado en el diseño del SIELE, Servicio Internacional de Evaluación de la Lengua Española. Este artículo:
- analiza las características de este nuevo sistema certificativo en contraste con los DELE;
- explica los criterios que se han utilizado en el diseño de las pruebas de este examen por ordenador;
- y describe el proceso de creación de tareas, en el que participan las instituciones promotoras, Universidad Nacional Autónoma de México, Universidad de Salamanca, Universidad de Buenos Aires e Instituto Cervantes, junto con Telefónica Educación Digital.
Palabras clave
SIELE, DELE, evaluación certificativa, evaluación asistida por ordenador
Article Details
Cómo citar
Soria, Inés et al. «Selección y diseño de tareas e ítems en las pruebas del SIELE». Doblele: revista de lengua y literatura, vol.VOL 2, pp. 62-76, https://raco.cat/index.php/doblele/article/view/318777.
Derechos
Derechos de autor
Els autors que publiquen en aquesta revista estan d’acord amb els termes següents:- Els autors conserven els drets d’autoria.
- Els textos publicats en aquesta revista estan subjectes –llevat que s'indiqui el contrari– a una llicència de Reconeixement 4.0 Internacional de Creative Commons. Podeu copiar-los, distribuir-los, comunicar-los públicament i fer-ne obres derivades sempre que reconegueu els crèdits de les obres (autoria, nom de la revista, institució editora) de la manera especificada pels autors o per la revista. La llicència completa es pot consultar a https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/.
- Els autors són lliures de fer acords contractuals addicionals independents per a la distribució no exclusiva de la versió de l’obra publicada a la revista (com ara la publicació en un repositori institucional o en un llibre), sempre que se’n reconegui la publicació inicial en aquesta revista.
- S’encoratja els autors a publicar la seva obra en línia (en repositoris institucionals o a la seva pàgina web, per exemple) abans i durant el procés de tramesa, amb l’objectiu d’aconseguir intercanvis productius i fer que l’obra obtingui més citacions (vegeu The Effect of Open Access, en anglès).