El laboratori d'història : una pràctica didàctica innovadora
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
Antonella Olivieri
La crisi de la relació entre els joves i la història ve donada per múltiples raons i comporta el rebuig de la mateixa disciplina acadèmica per difícil i distant. Per a molts professors i experts en la disciplina, aquest rebuig pot subsanar-se reinventant una didàctica de la història centrada en la dimensió del laboratori històric com a hipòtesi beneficiosa per reconstruir un vincle entre docents, estudiants i les disciplines històriques. Aquest vincle s’ha de fonamentar en la curiositat intel·lectual, en el gust per la investigació i per resoldre problemes i interrogants. Aquesta visió didàctica és la que s’ha portat a terme en l’estudi de cas d’història local a Crespi d’Adda (Lombardia), poble declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l’any 1995. El resultat d’aquest estudi per part dels alumnes s’ha presentat en un CD-Rom elaborat pels mateixos alumnes.
Article Details
Com citar
Olivieri, Antonella. “El laboratori d’història : una pràctica didàctica innovadora”. Temps d’Educació, no. 26, pp. 87-98, https://raco.cat/index.php/TempsEducacio/article/view/126339.
Drets
Drets d'autor
Temps d’Educació conserva el dret de la primera publicació de l’article, concedint a l’autor els drets d’autoria. A més a més, tots els continguts publicats a Temps d’Educació estan subjectes a la llicència Reconocimiento-NoComercial 4.0 Internacional (CC BY-NC 4.0).