Com se sap l’estat de l’aprenentatge organitzatiu a les universitats

Main Article Content

Mireia Tintoré
Albert Arbós

Per a millorar el govern i la gestió de les universitats, en aquest article proposem un instrument per a saber l’estat de l’aprenentatge organitzatiu en una universitat. Es tracta d’un qüestionari sobre els factors principals que influeixen en l’aprenentatge de la universitat en conjunt, o de qualsevol de les seves unitats (facultats, departaments). L’estudi dels resultats ens permetrà actuar-hi i millorar-los.

Paraules clau:

aprenentatge organitzatiu, estadi d’aprenentatge, universitats que aprenen

Article Details

Com citar
Tintoré, Mireia; and Arbós, Albert. “Com se sap l’estat de l’aprenentatge organitzatiu a les universitats”. RUSC, Universities & Knowledge Society, vol.VOL 10, no. 2, pp. 130-148 | 375, doi:10.7238/rusc.v10i2.1330.
Biografies de l'autor/a

Mireia Tintoré, Vicedegana de la Facultat d’Educació de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC)

Doctora en Humanitats i Ciències Socials per la Universitat Internacional de Catalunya (UIC). Màster en Educació familiar pel European Institute of Educational Sciences (EIES). Postgraduada en Lideratge femení per la Universitat Pompeu Fabra.

Llicenciada en Geografia i Història (especialitat d’Història Contemporània) per la Universitat de Barcelona. La seva tesi doctoral va versar sobre l’aprenentatge organitzatiu a les universitats.

Va començar la carrera professional com a subdirectora d’una escola a Barcelona. Durant aquest període va supervisar i assessorar la posada en marxa de diferents escoles europees i llatinoamericanes. Va impartir seminaris i conferències sobre direcció escolar en nombroses ciutats espanyoles.

Actualment, és vicedegana de la Facultat d’Educació de la UIC, on imparteix classes d’Organització escolar i didàctica de les Ciències Socials. Ha estat professora del màster de Recerca en ciències socials i coordinadora de les Jornades per a Directius d’Institucions Educatives.

Àrees de recerca: lideratge educatiu, organització d’institucions educatives, aprenentatge organitzatiu.

Albert Arbós, Degà de la Facultat d’Educació de la Universitat Internacional de Catalunya

Doctor en Ciències de l’Educació per la Universitat de Girona. Llicenciat en Pedagogia (UAB) i mestre de primària. La seva tesi doctoral va versar sobre l’avaluació dels centres educatius integrada en l’avaluació del sistema educatiu. Professor de la Universitat de Girona i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

Treballa a la Universitat Internacional de Catalunya des de l’any 2000. Ha ocupat els càrrecs de vicedegà de la Facultat d’Humanitats, vicerector d’Ordenació Acadèmica i degà de la Facultat d’Educació. Ha impartit classes i ha participat com a ponent en diferents congressos a Mèxic, Guatemala, Argentina, Brasil, Perú, Uruguai i França.

Avaluador extern d’ANECA per a l’Agència d’Avaluació d’Andalusia.

Membre del comitè científic de la revista TransFormations-Recherches en éducation des adultes, Universitat de Lille-1 (França).

Últimes llibres publicats: The Clash of Cultures and Civilizations (Editorial Furtwagen), Educación, juventud y empleo. La alternancia, una alternativa para la educación y el desarrollo en América Latina (Serviprisa-UNESCO), Las organizaciones que aprenden en la sociedad del conocimiento (McGraw Hill).