Ús del joc com a instrument avaluador en estudis superiors de ciències de la salut

Main Article Content

Pilar ,(González López) González
Olga Canet
Gemma Robleda

L'ús del joc com innovació docent millora la motivació dels estudiants i és una metodologia poc desenvolupada com procés d'avaluació en l'àmbit universitari.
Objectius. 1. Determinar el grau d'adquisició de coneixements dels estudiants d'infermeria en les matèries incloses en l'activitat avaluativa «Escape Room» i 2. Conèixer el nivell de satisfacció dels estudiants d'infermeria amb l'activitat avaluativa.
Mètodes. Estudi observacional, descriptiu i transversal. Es van avaluar els coneixements, habilitats i l'actitud dels estudiants amb l'activitat mitjançant una nota numèrica de 0 a 10. Es va avaluar la taxa de rendiment i el grau de satisfacció amb un qüestionari específic autoadministrat.

Resultats. Els coneixements adquirits pels estudiants de primer va obtenir una puntuació de 8,6 i les habilitats i actituds dels estudiants de segon van aconseguir una nota de mitjana de 8,5. La satisfacció amb l'activitat avaluativa va obtenir puntuacions de 9,2 per primer i 7,2 per segon. Es van obtenir taxes de rendiment de 9,1% per primer i del 100% pels estudiants de segon.

Conclusions. L'ús del joc com sistema d'avaluació per als estudiants del grau en infermeria ofereix bons resultats en la valoració de coneixements, habilitats i actituds. Els nivells de satisfacció dels estudiants amb l'activitat i les taxes de rendiment obtingudes són excel·lents.
Paraules clau
Innovació pedagògica, Mètode d'avaluació, Avaluació formativa, Ludificació, Aprenentatge, Teoria de flux

Article Details

Com citar
González, Pilar ,(González López) et al. “Ús del joc com a instrument avaluador en estudis superiors de ciències de la salut”. Revista d’Innovació Docent Universitària, no. 11, pp. 1-11, https://raco.cat/index.php/RIDU/article/view/349162.