Evolució de components bioquímics de la figa ("Ficus carica", varietat "Coll de dama") durant la maduració
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
N. Pedrola
Ramon Clotet i Ballús
S'ha estudiat l'evolució bioquímica de la matèria seca, amplada i llargada
del fruit, densitat aparent, activitat catalàsica, activitat peroxidàsica, acidesa,
proteïna, greix, composició en àcids grassos, àcid clorogènic, fibra, antocians,
sucres reductors, disacàrids no reductors i midó, des de l'aparició del
fruit a l'arbre fins que aquest va arribar a l'estadi de sobremaduració.
L'evolució mostra una disminució de l'activitat catalàsica, activitat
peroxidàsica, proteïna, àcid clorogènic, fibra i àcids grassos saturats i un increment de la matèria seca, amplada, llargada, densitat aparent, acidesa, greix,
àcids grassos insaturats, antocians, sucres reductors i midó. Els disacàrids no
reductors augmenten contínuament fins a arribar a la sobremaduració,
moment en què disminueixen.
del fruit, densitat aparent, activitat catalàsica, activitat peroxidàsica, acidesa,
proteïna, greix, composició en àcids grassos, àcid clorogènic, fibra, antocians,
sucres reductors, disacàrids no reductors i midó, des de l'aparició del
fruit a l'arbre fins que aquest va arribar a l'estadi de sobremaduració.
L'evolució mostra una disminució de l'activitat catalàsica, activitat
peroxidàsica, proteïna, àcid clorogènic, fibra i àcids grassos saturats i un increment de la matèria seca, amplada, llargada, densitat aparent, acidesa, greix,
àcids grassos insaturats, antocians, sucres reductors i midó. Els disacàrids no
reductors augmenten contínuament fins a arribar a la sobremaduració,
moment en què disminueixen.
Article Details
Com citar
Pedrola, N.; and Clotet i Ballús, Ramon. “Evolució de components bioquímics de la figa ("Ficus carica", varietat ‘Coll de dama’) durant la maduració”. Quaderns agraris, no. 16, pp. 21-32, https://raco.cat/index.php/QuadernsAgraris/article/view/237817.
Articles més llegits del mateix autor/a
- Dolors Ponsati, Ramon Clotet i Ballús, Josep Mestres, La problemàtica dels formatges de xerigot a Catalunya: brossat, mató, recuit , Quaderns agraris: Núm. 25 (1999): desembre
- Yvonne Colomer i Xena, Ramon Clotet i Ballús, Luis González-Vaqué, Ressenya del llibre El sistema alimentario: globalización, sostenibilidad, seguridad y cultura alimentaria, un breu resum del contingut , Quaderns agraris: Núm. 44 (2018): juny
- Ramon Clotet i Ballús, Eusebi Jarauta Bragulat, Yvonne Colomer i Xena, Bases de dades de disponibilitat alimentària: llacunes estadístiques i propostes de millora , Quaderns agraris: Núm. 46 (2019): juny
- Ramon Clotet i Ballús, M. Carme Segalés, Evolució bioquímica (aigua, greix, insaponificable i àcid clorogènic) durant la maduració de la garrofa ("Ceratonia siliqua") , Quaderns agraris: Núm. 12 (1990): novembre
- R. Segarra, Ramon Clotet i Ballús, Variacions en els components bioquímics del romaní (Rosmarinus Officinalis L.) al llarg de la floració , Quaderns agraris: Núm. 13 (1990): desembre
- A. Sabaté, Ramon Clotet i Ballús, Enric Bota Prieto, Modificacions per tractaments fitohormonals (AG i CCC) en els paràmetres bioquímics de la pera "Blanqueta" durant l'emmagatzematge , Quaderns agraris: Núm. 11 (1989): desembre
- Ramon Clotet i Ballús, La Indústria agroalimentària avui , Quaderns agraris: Núm. 27 (2002): juny