Evolució de components bioquímics de la figa ("Ficus carica", varietat "Coll de dama") durant la maduració

Main Article Content

N. Pedrola
Ramon Clotet i Ballús
S'ha estudiat l'evolució bioquímica de la matèria seca, amplada i llargada
del fruit, densitat aparent, activitat catalàsica, activitat peroxidàsica, acidesa,
proteïna, greix, composició en àcids grassos, àcid clorogènic, fibra, antocians,
sucres reductors, disacàrids no reductors i midó, des de l'aparició del
fruit a l'arbre fins que aquest va arribar a l'estadi de sobremaduració.

L'evolució mostra una disminució de l'activitat catalàsica, activitat
peroxidàsica, proteïna, àcid clorogènic, fibra i àcids grassos saturats i un increment de la matèria seca, amplada, llargada, densitat aparent, acidesa, greix,
àcids grassos insaturats, antocians, sucres reductors i midó. Els disacàrids no
reductors augmenten contínuament fins a arribar a la sobremaduració,
moment en què disminueixen.

Article Details

Com citar
Pedrola, N.; and Clotet i Ballús, Ramon. “Evolució de components bioquímics de la figa ("Ficus carica", varietat ‘Coll de dama’) durant la maduració”. Quaderns agraris, no. 16, pp. 21-32, https://raco.cat/index.php/QuadernsAgraris/article/view/237817.