Emergence of Confidence with Principles of Curiosity and Information Processing. Philosophy of Mind and Cognitive Neuroeducation Approach

Main Article Content

Vikas Pathak
Kundan Lal Verma

A l'àrea creixent de la neurociència educativa, també coneguda com a neuroeducació, treballen junts experts de diversos camps com la neurociència cognitiva, la neurociència cognitiva del desenvolupament, la psicologia de l’educació, la tecnologia educativa i la teoria de l’educació. Aquest esforç col·laboratiu pretén investigar com interactuen els processos psicològics amb l’àmbit de l’educació. Mitjançant la combinació de les troballes fonamentals de la neurociència cognitiva amb la tecnologia educativa, aquests experts en neuroeducació pretenen millorar els mètodes d’ensenyament per fomentar la curiositat i augmentar l’autoconfiança dels estudiants. L'objectiu principal de la neuroeducació és crear noves teories i solucions pràctiques que ofereixin una perspectiva nova de l’aprenentatge en diferents àrees. Millorar l’autoconfiança dels estudiants està estretament lligat als conceptes de curiositat i de com es processa la informació. Quan els individus estan interessats en un tema, tendeixen a buscar més informació i participar en activitats d’aprenentatge que condueixen a una comprensió més profunda. Aquest tractament de la informació permet a les persones examinar i comprendre la informació que troben, fet que pot augmentar la seva confiança en els seus coneixements i habilitats. En adoptar la curiositat i millorar la seva capacitat per processar la informació, les persones poden desenvolupar un fort sentiment d’autoconfiança que els motiva a afrontar nous reptes i perseguir els seus objectius amb determinació. Aquesta revisió sobre curiositat ha revelat una visió intrigant del seu funcionament. A més, l’augment de la curiositat anima les persones a buscar nova informació, destacant el paper important de la curiositat en l’adquisició de coneixements. Aquesta troballa té un gran potencial per entendre el comportament humà i el procés d’aprenentatge. L’objectiu d’aquest estudi és millorar la confiança dels estudiants mitjançant l’aplicació de la curiositat i les tècniques de processament de la informació per millorar l’educació i la formació a través d' enfocaments tradicionals i moderns. La combinació d’aquests principis està pensada per transformar l’experiència d’aprenentatge, promovent un mètode més atractiu i eficaç per adquirir coneixements i desenvolupar habilitats. Aquest enfocament innovador té un gran potencial per beneficiar estudiants, professors i formadors, contribuint a un entorn educatiu més enriquit i impactant.

Paraules clau
curiositat, confiança, informació, líders, entrenadors, aprenents, educació

Article Details

Com citar
Pathak, Vikas; and Lal Verma, Kundan. “Emergence of Confidence with Principles of Curiosity and Information Processing. Philosophy of Mind and Cognitive Neuroeducation Approach”. Journal of Neuroeducation, vol.VOL 5, no. 1, pp. 141-8, doi:10.1344/joned.v5i1.46734.