Orgull de Baix: un documental web per explorar i descobrir tot un paisatge i patrimoni

Main Article Content

Anna Carreras Sales
Isabel Fernandez Sanchez

Orgull de Baix és un documental web, webdoc, que descobreix el tresor ecològic i agrícola de la comarca del Baix Llobregat, i la lluita dels seus habitants per superar les pressions urbanístiques de la gran ciutat que té al costat, Barcelona. Orgull de Baix parla d’agricultura en entorns urbans, de sobirania alimentària, de la tensió entre el centre i la perifèria, entre l’espai urbà i l’espai rural, entre el creixement i la sostenibilitat. El següent article presenta i discuteix les decisions de disseny interactiu que van guiar la seva creació, així com les aproximacions narratives i de llenguatge cinematogràfic traduït al web, que van aflorar durant la realització del projecte.


Article Details

Cómo citar
Carreras Sales, Anna; y Fernandez Sanchez, Isabel. «Orgull de Baix: un documental web per explorar i descobrir tot un paisatge i patrimoni». Hipertext.net, n.º 15, pp. 66-73, https://raco.cat/index.php/Hipertext/article/view/326341.
Biografía del autor/a

Anna Carreras Sales, Universitat Pompeu Fabra, Barcelona

És programadora creativa i dissenyadora d’interacció. Explora el multimèdia interactiu per a crear projectes que hibriden tecnologia i participació per a generar experiències lúdiques, de reflexió o per a crear noves narratives. Centra els seus projectes i recerca en l’ús de tecnologies interactives com a instrument comunicatiu.

Isabel Fernandez Sanchez, Al Pati Produccions

És guionista, directora i productora, fundadora de Al Pati Produccions. Centrada en explorar les narratives digitals i l’audiovisual interactiu per a produir projectes documentals que responguin a les demandes de les noves audiències del segle XXI, i que tinguin potencial d’impacte social.