La comprensió del signe d'igual en l'entrada a l'àlgebra: el disseny de tasques i la conversa a la classe de matemàtica
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
Sebastián Parodi Escobal
Cristina Ochoviet Filgueiras
Javier Lezama Andalón
Presentem un estudi que indaga sobre els significats que li atribueixen al signe d'igual, en un context algebraic, un grup d'estudiants d'ensenyament secundari (13-14 anys) en un liceu d'Uruguai. Focalitzem en dues sessions de treball que desenvolupem amb tot el grup. Els resultats posen de manifest que les tasques enfocades a similituds i diferències, entre elles les de classificar i les que requereixen comparar i contrastar, intervingudes per una pràctica d'indagació, van generar genuïnes discussions que van despertar l'interès dels estudiants, la qual cosa al seu torn va permetre abordar aspectes conceptuals relacionats amb el signe d'igual que van contribuir a la seva comprensió.
Paraules clau
signe d'igual, disseny de tasques, conversa, pensament relacional, ensenyament secundari
Article Details
Com citar
Parodi Escobal, Sebastián et al. “La comprensió del signe d’igual en l’entrada a l’àlgebra: el disseny de tasques i la conversa a la classe de matemàtica”. Enseñanza de las Ciencias: revista de investigación y experiencias didácticas, vol.VOL 35, no. 3, pp. 51-67, https://raco.cat/index.php/Ensenanza/article/view/329207.
Articles més llegits del mateix autor/a
- Marcela Cecilia Parraguez González, Javier Lezama Andalon, Raúl Dario Jiménez Alarcón, Estructures mentals per modelar l'aprenentatge del teorema de canvi base de vectors , Enseñanza de las Ciencias: revista de investigación y experiencias didácticas: Vol. 34 Núm. 2 (2016)