Danys no intencionats a l’escola: Estudi de la incidència que tenen en escolars de Catalunya

Main Article Content

Eduard Longás Mayayo
Jordi Longás Mayayo
Jordi Riera i Romaní

L’objectiu principal de la investigació present és estudiar els danys no intencionats de l’alumnat a l’escola —habitualment denominats accidents—, que suposen un risc per a la seva salut i seguretat.

La investigació presenta l’anàlisi de 4.685 danys no intencionats produïts en una població acumulada de 69.190 alumnes, enregistrats mitjançant un instrument informatitzat, dissenyat i validat amb aquesta intenció, i implementat en 30 centres escolars de Catalunya al llarg dels darrers quatre cursos (2008-2009, 2009-2010, 2010-2011 i 2011-2012).

Els resultats obtinguts han fet possible identificar les característiques principals dels danys no intencionats a l’escola, la tipologia que presenten i els contextos escolars de risc, aspectes que aporten informació d’interès per prevenir aquest fenomen.

Paraules clau
escola saludable, prevenció d’accidents, danys no intencionats, accidents escolars, educació per a la salut, promoció de la salut

Article Details

Com citar
Longás Mayayo, Eduard et al. “Danys no intencionats a l’escola: Estudi de la incidència que tenen en escolars de Catalunya”. Educar, vol.VOL 50, no. 2, pp. 243-6, https://raco.cat/index.php/Educar/article/view/287054.
Biografies de l'autor/a

Eduard Longás Mayayo, Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport Blanquerna (Universitat Ramon Llull)

Investigador del grupo de investigación consolidado PSITIC de la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport Blanquerna (Universitat Ramon Llull). Especialidad y líneas de investigación actuales: prevención de riesgos en la escuela, procesos socioeducativos y desarrollo comunitario,  redes educativas locales.

Jordi Longás Mayayo, Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport Blanquerna (Universitat Ramon Llull)

Coordinador del SAIP y profesor de la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport Blanquerna. Investigador del grupo de investigación consolidado PSITIC de la Universitat Ramon Llull. Especialidad y líneas de investigación actuales: salud y bienestar en la escuela, inclusión educativa y redes educativas locales.

Jordi Riera i Romaní

Catedrático de Pedagogía Social y Vicerrector Académico, de Innovación Docente y Calidad de la Universidad Ramon Llull. Investigador principal del grupo de investigación consolidado PSITIC Universitat Ramon Llull. Especialidad y líneas de investigación actuales: Liderazgo educativo, TIC en la ecuación, procesos socioeducativos y desarrollo comunitario.