La xarxa territorial : una oportunitat per compartir l’educació en comunitat
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
Marta Amela
María José Pérez
Núria Torres
En aquest article es descriuen dues experiències de xarxes socials territorials com a proposta metodològica que obre a la participació i al treball conjunt de la comunitat i camina cap a la coresponsabilitat. Si bé cada xarxa territorial té detalls diferencials, també tenen en comú la base sòlida d’una estructura de treball compartit amb i per a les famílies del territori, amb l’objectiu de generar uns criteris educatius comprensius i vàlids per a tots els agents de la comunitat; una innovació que s’implementa en el marc del projecte liderat pel grup GRODE i que es desenvolupa amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona: «Els espais de debat educatiu amb i per a les famílies». S’hi analitzen, partint d’aquestes experiències, les fortaleses i les amenaces d’aquesta estratègia metodològica generadora d’oportunitats d’aprenentatge en la presa de decisions i en l’acció, de participació, d’intercanvi d’opinions i d’experiències i gestió de coneixement com a procés de transformació de contextos que impliquin i considerin la veu de la comunitat educativa des d’una visió sistèmica i de construcció compartida: les xarxes educatives territorials.
Article Details
Com citar
Amela, Marta et al. “La xarxa territorial : una oportunitat per compartir l’educació en comunitat”. Educar, no. 45, pp. 151-62, https://raco.cat/index.php/Educar/article/view/214613.
Articles més llegits del mateix autor/a
- Grup GRODE, María Jesús , 1943- Comellas, Mirta S. Lojo Suárez, Carme Bosch, Felisa Bravo, Roser Coscojuela, Marcelle Missió, María José Pérez, Montse Serrats, Núria Torres, Anàlisi i conclusions dels tallers del IV Congrés Internacional «Educació i Entorn» , Educar: 2009: Núm.: 43 Convivència i violència. Convivencia y violencia