La cuina dels nous aliments americans a Catalunya
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
Maria dels Àngels Pérez Samper
L’alimentació és una necessitat vital de tots els éssers humans, en tots els temps i en tots els llocs, transformada des del biològic en una complexa construcció cultural. El descobriment d’Amèrica en 1492 representa una de les més transcendentals ocasions de trobada entre diferents civilitzacions i diversos sistemes alimentaris. El descobriment va ser recíproc i els aliments van viatjar en ambdues direccions a través de l’Atlàntic. I no només va ser un intercanvi alimentari entre Espanya i Amèrica, sinó que va aconseguir difusió planetària, implicant tots els continents coneguts
Paraules clau
Amèrica, Catalunya, alimentació, xocolata, patates, tomàquet, blat de moro
Article Details
Com citar
Pérez Samper, Maria dels Àngels. “La cuina dels nous aliments americans a Catalunya”. Estudis d’història agrària, no. 28, pp. 89-111, https://raco.cat/index.php/EHA/article/view/343018.
Drets
Drets d'autor
Des del número 29 (2017), quan s’envia una proposta, l’autor conserva els drets d’autor però atorga a la revista la primera publicació de l’obra.
Els textos es difondran amb la llicència de reconeixement No Comercial de Creative Commons (CC-BY-NC), que permet compartir l’obra amb tercers, sempre que aquests reconeguin la seva autoria, la publicació inicial en aquesta revista i les condicions de la llicència i no se'n faci un ús comercial.