La cuina dels nous aliments americans a Catalunya
Article Sidebar
Citaciones en Google Académico
Main Article Content
Maria dels Àngels Pérez Samper
L’alimentació és una necessitat vital de tots els éssers humans, en tots els temps i en tots els llocs, transformada des del biològic en una complexa construcció cultural. El descobriment d’Amèrica en 1492 representa una de les més transcendentals ocasions de trobada entre diferents civilitzacions i diversos sistemes alimentaris. El descobriment va ser recíproc i els aliments van viatjar en ambdues direccions a través de l’Atlàntic. I no només va ser un intercanvi alimentari entre Espanya i Amèrica, sinó que va aconseguir difusió planetària, implicant tots els continents coneguts
Palabras clave
Amèrica, Catalunya, alimentació, xocolata, patates, tomàquet, blat de moro
Article Details
Cómo citar
Pérez Samper, Maria dels Àngels. «La cuina dels nous aliments americans a Catalunya». Estudis d’història agrària, n.º 28, pp. 89-111, https://raco.cat/index.php/EHA/article/view/343018.
Derechos
Derechos de autor
Desde el número 29 (2017), cuando se envía una propuesta, el autor conserva los derechos de autor pero otorga a la revista la primera publicación de la obra.
Los textos se difundirán con la licencia de reconocimiento No Comercial de Creative Commons(CC-BY-NC) que permite compartir la obra con terceros, siempre que se reconozca su autoría, la publicación inicial en esta revista, las condiciones de la licencia y no se haga un uso comercial.