La cuina dels nous aliments americans a Catalunya

Main Article Content

Maria dels Àngels Pérez Samper
L’alimentació és una necessitat vital de tots els éssers humans, en tots els temps i en tots els llocs, transformada des del biològic en una complexa construcció cultural. El descobriment d’Amèrica en 1492 representa una de les més transcendentals ocasions de trobada entre diferents civilitzacions i diversos sistemes alimentaris. El descobriment va ser recíproc i els aliments van viatjar en ambdues direccions a través de l’Atlàntic. I no només va ser un intercanvi alimentari entre Espanya i Amèrica, sinó que va aconseguir difusió planetària, implicant tots els continents coneguts

Palabras clave
Amèrica, Catalunya, alimentació, xocolata, patates, tomàquet, blat de moro

Article Details

Cómo citar
Pérez Samper, Maria dels Àngels. «La cuina dels nous aliments americans a Catalunya». Estudis d’història agrària, n.º 28, pp. 89-111, https://raco.cat/index.php/EHA/article/view/343018.