La pràctica del conreu de l’arròs a l’Empordà, segle XVIII (abans de la reglamentació de 1767)

Main Article Content

Pere Gifré Ribas
El conreu de l’arròs a l’Empordà va suposar la introducció del regadiu en un sistema agrari dominat per la rotació biennal dels cereals de secà. Durant el segle XVIII, el moment de màxima expansió, i abans, el conreu de l’arròs va entrar en el sistema de rotacions fins el punt de poder fer més intensiu l’ús agrícola del sòl. El regadiu ho facilitava, i també l’ús més intensiu de la força de treball. En aquest estudi s’apunten quines eren les pràctiques de preparació de la xarxa hidràulica i dels treballs que requeria l’arròs. Per fer-ho s’usa documentació de procedència variada, bàsicament la que ha estat resultat de la contractació entre els agents dels diferents sectors que intervenen en el conreu de l’arròs
Paraules clau
arròs, agricultura, Empordà, irrigació, molins, segle XVIII

Article Details

Com citar
Gifré Ribas, Pere. “La pràctica del conreu de l’arròs a l’Empordà, segle XVIII (abans de la reglamentació de 1767)”. Estudis d’història agrària, no. 28, pp. 47-64, https://raco.cat/index.php/EHA/article/view/342933.