La pràctica del conreu de l’arròs a l’Empordà, segle XVIII (abans de la reglamentació de 1767)
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
Pere Gifré Ribas
El conreu de l’arròs a l’Empordà va suposar la introducció del regadiu en un sistema agrari dominat per la rotació biennal dels cereals de secà. Durant el segle XVIII, el moment de màxima expansió, i abans, el conreu de l’arròs va entrar en el sistema de rotacions fins el punt de poder fer més intensiu l’ús agrícola del sòl. El regadiu ho facilitava, i també l’ús més intensiu de la força de treball. En aquest estudi s’apunten quines eren les pràctiques de preparació de la xarxa hidràulica i dels treballs que requeria l’arròs. Per fer-ho s’usa documentació de procedència variada, bàsicament la que ha estat resultat de la contractació entre els agents dels diferents sectors que intervenen en el conreu de l’arròs
Paraules clau
arròs, agricultura, Empordà, irrigació, molins, segle XVIII
Article Details
Com citar
Gifré Ribas, Pere. “La pràctica del conreu de l’arròs a l’Empordà, segle XVIII (abans de la reglamentació de 1767)”. Estudis d’història agrària, no. 28, pp. 47-64, https://raco.cat/index.php/EHA/article/view/342933.
Drets
Drets d'autor
Des del número 29 (2017), quan s’envia una proposta, l’autor conserva els drets d’autor però atorga a la revista la primera publicació de l’obra.
Els textos es difondran amb la llicència de reconeixement No Comercial de Creative Commons (CC-BY-NC), que permet compartir l’obra amb tercers, sempre que aquests reconeguin la seva autoria, la publicació inicial en aquesta revista i les condicions de la llicència i no se'n faci un ús comercial.
Articles més llegits del mateix autor/a
- Pere Gifre Ribas, Drets de l’aigua, drets de la terra i conreu de l’arròs a l’Empordà del segle XVIII Pere Gifre , Estudis d'història agrària: 2013: Núm: 25
- Pere Gifre Ribas, Els Fages de Figueres i els inicis de l’associacionisme agrari català (1845-1851) , Estudis d'història agrària: 2020: Núm.: 32