Pensar a través de la ruïna: una introducció
Article Sidebar
Citacions a Google Acadèmic
Main Article Content
Aquesta introducció presenta les principals aportacions de les dues parts que configuren la secció especial titulada «Pensar a través de la ruïna: aproximacions teòriques i empíriques a les ruïnes de l’antropocè». L’objectiu d’aquesta secció especial és submergir-se des d’una perspectiva interdisciplinària en l’exploració i estudi de les ruïnes antropogèniques del nostre passat recent en un context de reptes i amenaces ambientals. Els articles compilats il·lustren la importància d’examinar aquestes ruïnes, destacant la seva riquesa així com la seva naturalesa complexa, fragmentària i paradoxal. Així mateix, la present introducció subratlla les interseccions fèrtils entre els articles i ressegueix els diferents elements que conflueixen en l’abordatge de la crisi ecològica a través de la perspectiva de les ruïnes i els processos de ruïna.
Article Details
Aquesta obra està sota una llicència internacional Creative Commons Reconeixement 4.0.
(c) Anna Clot-Garrell, 2022
Drets d'autor
Els continguts publicats a Digithum estan subjectes a una llicència Reconeixement 4.0 Internacional de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by/4.0, l'autor/a reté el copyright. Així doncs, es permet la còpia, distribució, comunicació pública, obres derivades i usos comercials dels continguts de la revista sempre que se'n citi la font (Digithum), l'autor de l'article i la institució que els publica (UOC, UdeA), tal com consta en la citació recomanada inclosa en cada article.
És responsabilitat dels autors obtenir els permisos necessaris de les imatges que estiguin subjectes a Copyright.
Cessió de drets de propietat intel·lectual
L’autor cedeix sense exclusiva als editors de la revista els drets d’explotació (reproducció, distribució, comunicació pública i transformació) per a explotar i comercialitzar l’obra, sencera o en part, en tots els formats i modalitats d’explotació presents o futurs, en tots els idiomes, per tot el període de vida de l’obra i per tot el món.
Declaro que sóc l’autor original de l’obra. Els editors queden, per tant, exonerats de qualsevol obligació o responsabilitat per qualsevol acció legal que es pugui suscitar derivada de l’obra dipositada per la vulneració de drets de tercers, siguin de propietat intel·lectual o industrial, de secret comercial o qualsevol altre.
Anna Clot-Garrell, Universitat de Barcelona
És investigadora postdoctoral Juan de la Cierva Incorporación al Centre d’Estudis de Cultura, Política i Societat (CECUPS), Departament de Sociologia, Universitat de Barcelona. La seva recerca actual gira al voltant de les transformacions socioecològiques, combinant treball teòric i empíric. És doctora en Sociologia amb menció internacional per la Universitat Autònoma de Barcelona, guardonada amb el Premi Manuel Sales i Ferré de Sociologia (Institut d’Estudis Catalans, 2018).
ARMIERO, M. (2021). Wasteocene: Stories from the Global Dump. Cambridge: Cambridge University Press.
DESILVEY, C.; EDENSOR, T. (2013). “Reckoning with Ruins”. Progress in Human Geography, vol. 37, no. 4, pp. 465-485. DOI: https://doi.org/10.1177/0309132512462271
GORDILLO, G. R. (2014). Rubble: The Afterlife of Destruction. Durham: Duke University Press.
JASANOFF, S. (2010). “A New Climate for Society”. Theory, Culture & Society, vol. 27, no. 2-3, pp. 233-253. DOI: https://doi.org/10.1177/0263276409361497
SCHALANSKY, J. (2021). An Inventory of Losses. East Anglia: New Directions.
SEBALD, W. G. (1995 [2016]). The Rings of Saturn. East Anglia: New Direction.
STOLER, A. L. (ed.). (2013). Imperial Debris: On Ruins and Ruination. Durham: Duke University Press.
TSING, A. L. (2021). Thee mushroom at the end of the world: On the possibility of life in capitalist ruins. Princeton: Princeton University Press.
TSING, A. L.; BUBANDT, N.; GAN, E.; SWANSON, H. E. (2017). Arts of Living on a Damaged Planet: Ghosts and Monsters of the Anthropocene. Minnesota: University of Minnesota Press.
Articles més llegits del mateix autor/a
- Anna Clot-Garrell, Pensar a través de la ruïna: una introducció , Digithum: Núm. 31 (2023): Gener. Secció especial: Pensar a través de la ruïna: aproximacions teòriques i empíriques a les ruïnes de l'antropocè (Editora convidada: Anna Clot Garrell, Professora i investigadora, Universitat de Barcelona)
- Anna Clot-Garrell, Abandonar, transformar, recordar: dues mirades a les ruïnes contemporànies , Digithum: Núm. 31 (2023): Gener. Secció especial: Pensar a través de la ruïna: aproximacions teòriques i empíriques a les ruïnes de l'antropocè (Editora convidada: Anna Clot Garrell, Professora i investigadora, Universitat de Barcelona)